Slatina: Cel mai mare miting din ultimii 10 ani: „Nu ne luaţi 25% din viaţă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timp de două ore, sutele de protestanţi adunaţi în faţa Prefecturii, s-au luptat ca să nu le reducă salariile de 25% sau pensiile cu 15%.

Prefectura Olt a fost asaltată aseară de sute de bugetari, dar şi angajaţi de pe platforma industrială care scandat nemulţumirea faţă de măsurile de austeritate propuse de Guvern. Angajaţii din sănătate, învăţământ, adminsitraţie şi industrie şi-au unit forţele şi au organizat unul dintre cele mai mari mitinguri din judeţul Olt din ultimii 10 ani.
Ajunşi în pragul disperării, protestanţii au cerut demisia preşedintului dar şi a guvernanţilor. „Să plece laşii!“, au scandat într-un sigur glas cei 2.000 de oameni. „După 33 de ani de muncă în acest domeniu am un salariu de 800 lei, iar cu reducerea de 25% o să rămân cu 600 lei. Cum credeţi că m-aş putea descurca eu cu aceşti bani ţinând cont că am o familie şi copii de crescut?“, a spus Daniela Bucşe de 52 ani, asistent medical. Nici profesorii nu au o situaţie mai bună. „Sperăm ca după aceste mitinguri organizate în fiecare judeţ să se facă ceva. Cei care sunt la putere nu îşi dau seama ce se întâmplă cu noi, ei nu ştiu cum poţi trăi cu câteva milioane de lei vechi„, a spus dezamăgit profesorul Florin Năsui, de 43 ani.

„Dacă nu ar veni ambulanţa să-i ducă la spital pe guvernanţi?“

Şi ambulanţierii se tem pentru viitor. „Deocamdată nu mi-am făcut calcule cum o să mă descurc cu banii din această lună. Mi-e frică să mă gândesc. Dar eu i-aş întreba pe guvernanţi: ce-ar fi dacă s-ar îmbolnăvi şi nu ar veni ambulanţa să-i ducă la spital?“, se întreabă Mihaela Oiţă, de 34 ani. Liderii de sindicat le-au reamintit guvernanţilor cât de săraci sunt românii. „Cerem să se renunţe la această politică autoritară şi să nu se uite că românii nu-şi permit să piardă la salariu. Suntem o ţară de oameni săraci“, a spus Octavian Chelemen, preşedintele sindicatului Consilium. Nici bătrânii nu au stat deoparte. „Să trăiască şi ei o lună de zile cu pensia mea de 300 lei, să vedem cum se descurcă. Ruşine să le fie!“, se auzea glasul unei bătrâne din mulţime.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite