Slatina: Cazul adolescentului care şi-a împuşcat mortal prietenul a fost preluat de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Viorel Popa
Ionuţ Viorel Popa

Tribunalul Olt l-a condamnat pe minor la patru ani de închisoare, iar procurorul Eugen Iacobescu a făcut apel, cerând o pedeapsă mai aspră. Curtea de Apel Craiova l-a condamnat la şase ani de închisoare, iar minorul a făcut din nou recurs. Ieri, dosarul a fost înaintat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru rejudecare.

Ionuţ Viorel Popa, adolescentul de 15 ani, din comuna olteană Tătuleşti, care în urmă cu un an şi-a ucis prietenul, pe Adrian Nicolae F., de şapte ani, din Piteşti, a fost condamnat de magistraţii Curţii de Apel Craiova la şase ani de închisoare cu executare. Cazul minorului a ajuns pe masa judecătorilor doljeni, după ce Tribunalul Olt l-a condamnat pe inculpat la patru ani de închisoare.  Atât minorul, cât şi procurorul de caz, Eugen Iacobescu, au făcut apel la Curtea de Apel Craiova. „Minorul a cerut o pedeapsă mai mică, iar procurorul una mai mare. A fost admis apelul procurorului, iar pedeapsa s-a majorat la şase ani. De asemenea, inculpatul are de plătit părţii vătămate daune de 50.000 de lei”, a declarat judecătorul Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova.

Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova

Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova

Minorul a făcut din nou recurs, iar ieri dosarul a fost înaintat de reprezentanţii Curţii de Apel Craiova Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru rejudecare. “De data aceasta a făcut apel numai minorul, care cere în continuare o pedeapsă mai mică”, a precizat judecătorul Aurel Ilie.

Riscă până la 10 ani de închisoare

Potrivit acestuia, minorul este anchetat pentru omor şi riscă o pedeapsă cuprinsă între 5 şi 10 ani de închisoare. Arma cu care a fost ucis copilul  aparţine tatălui agresorului, Marian Popa, care o deţine legal. Cei doi copii se aflau acasă la inculpat, când acesta a luat puşca tatălui şi, din greşeală, spune el, l-a împuşcat pe băiatul de şapte ani. Proprietarul armei a fost anchetat şi el în acest caz pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi a fost sancţionat cu o amendă de 10.000 de lei. La scurt timp după producerea tragediei, Ionuţ Viorel Popa a fost supus unei expertize psihiatrice în urma căreia s-a stabilit că a avut discernământ atunci când a comis fapta.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite