Slatina: Casiana Epure, olimpica bursieră a Fundaţiei Dinu Patriciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vrea să devină procuror
Vrea să devină procuror

Este bursieră a Fundaţiei Dinu Patriciu şi este pasionată de pedagogie. A studiat vioara şi pianul timp de opt ani, iar acum cântă în Corul Dolce al Şcolii de Muzică din Slatina. Vrea să devină procuror.

În copilărie şi-a descoperit pasiunea pentru muzică, şi crede că a moştenit talentul pentru cânt de la mama ei, care a făcut parte dintr-un cor. În primul an de şcoală s-a înscris la Şcoala de Muzică şi a păşit în lumea instrumentelor muzicale. „Din clasa I până în clasa a VIII-a am urmat cursurile şcolii de muzică. Am studiat vioara şi pianul tehnic. Am renunţat însă la muzică pentru că ar fi trebuit să urmez un liceu de specialitate, să merg într-un alt oraş, dar eu mi-am dorit să intru la Liceul Pedagogic“, povesteşte Casiana Epure. A fost prima pe lista de admitere la liceu, şi ulterior şi-a descoperit pasiunea pentru pedagogie. „Am o mare pasiune pentru această disciplină, pe care mi-a insuflat-o profesoara mea. Am participat doi ani la rând la olimpiada naţională de pedagogie, iar anul acesta am fost a treia pe listă, însă nu am primit niciun premiu. La prima mea participare nu am avut un rezultat bun, pentru că m-am pierdut din cauza emoţiilor“, explică adolescenta.

A mers în tabăra olimpicilor

A frecventat un an de zile cercul de dans modern de la Palatul Copiilor Slatina, însă din cauza materiei stufoase a fost nevoită să renunţe în favoarea şcolii. Fiind o elevă cu rezultate deosebite la învăţătură, răsplata Casianei a fost bursa oferită de Fundaţia Dinu Patriciu. Adolescenta este membru al fundaţiei omului de afaceri încă din primul an de liceu. A fost selectată în baza mediei mari dar şi datorită unui eseu scris de ea. „Am mers de două ori în tabăra olimpicilor organizată de Fundaţia Dinu Patriciu. Este de apreciat că sunt oameni care premiază elevii cu rezultate bune la şcoală“, încheie Casiana. Tânăra se pregăteşte să devină procuror.


Profil
NĂSCUTĂ. 27 aprilie 1993, Slatina
STUDII. Elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu din Slatina
FAMILIE. Are o soră mai mare

Întrebări şi răspunsuri
•• Ai vreun model pe care-l urmezi în viaţă?
C.E.: Doamna profesoară Alexandra Geantă şi domnişoara profesoară Carmen Boiangiu sunt oamenii pe care îi am ca modele în viaţă. De asemenea una dintre verişoarele mele care a terminat facultatea de drept şi acm lucrează ca conslier juridic în Bucureşti. Pentru că am fost alături de ea atunci când studia pentru facultate, mi-am ales meseria pe care vreau să o practic în viitor, şi anume procuror. Şi pot spune că verişoara mea este un model pentru mine.

•• Cum reuşeşti să te împarţi între şcoală şi pasiunile tale?
C.E.: În week-end-uri, atunci când am timp liber, mă relaxez ascultând muzică, cântând şi dansând, acestea fiind marile mele pasiuni. Am făcut şi muzică şi încă mai fac dar am mers şi la cursuri de dans modern. În timpul săptămânii mă dedic şcolii, care este cea mai importantă pentru mine. Sunt de părere ca dacă reuşeşti să-ţi organizezi bine timpul poţi face mai multe lucruri, şi cu rezultate bune.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite