Slatina: Carmina Ruşanu îi ajută pe tineri prin proiecte europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmina vrea să se implice în acţiuni de voluntariat
Carmina vrea să se implice în acţiuni de voluntariat

A lucrat în învăţământ ca educatoare, în sistemul bancar şi în presa locală. Din 2008 ocupă funcţia de economist în cadrul Centrului de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject.

Fire independentă, a debutat în câmpul muncii la o vârstă fragedă, imediat după terminarea liceului. Având studii în domeniu şi iubind copiii s-a angajat ca educatoare. „Am debutat în câmpul muncii în sistemul de învăţământ, în Bucureşti, în cadrul căruia am lucrat patru ani. Aici am învăţat pentru prima oară ce înseamnă un program de lucru, responsabilităţile pe care le implică un job, şi, cel mai mult, responsabilitatea de a desfăşura activităţi instructiv-educative cu copiii într-o instituţie de învăţământ. Am avut satisfacţia, ca la finalul fiecărei zile, copiii să plece cu informaţii, deprinderi şi competenţe nou dobândite. Foarte plăcută a fost şi implicarea copiilor în activităţile extraşcolare, precum concursurile, orele deschise“, povesteşte Carmina Ruşanu. Absolvirea facultăţii a însemnat pentru Carmina şi orientarea către un alt domeniu de activitate, sistemul bancar. A lucrat la o bancă şi la o companie de brokeraj din Capitală.

Un an de presă

Dorul de familie şi de prieteni i-a schimbat destinul şi a ales să se întoarcă în Slatina. „Foarte incitant a fost atunci când am devenit om de presă. Acest lucru s-a întâmplat după ce m-am mutat din Bucureşti în Slatina, oraşul natal, şi am fost acceptată să lucrez ca redactor în cadrul unui important cotidian judeţean. Pentru mine a reprezentat un job care m-a ţinut la curent cu evenimentele locale şi centrale“, spune Carmina.
Un an de zile a avut şansa să scrie pentru olteni la un ziar local. Pentru că şi-a dorit tot timpul să crească în carieră şi să înveţe lucruri noi, de doi ani de zile lucrează în cadrul unei instituţii care se ocupă cu implementarea proiectelor europene. „În cadrul acestui job am desfîşurat activităţi în sprijinul firmelor, ONG-urilor, şomerilor, elevilor şi studenţilor, care reprezintă grupul ţintă al proiectelor noastre. Cel mai recent proiect al nostrum a ajutat elevii şi studenţii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani în tranziţia de la şcoală la viaţă prin diferite activităţi“, explică tânăra. Carmina crede cu tărie că slujba aceasta i-a adus o serie de satisfacţii.

PROFIL

NĂSCUTĂ. 4 februarie 1983, Slatina
STUDII. Facultatea de Finanţe-Bănci din cadrul Universităţii Artifex din Bucureşti
FAMILIE. Are o soră mai mare

Ce-i place
•• „În timpul liber îmi place să călătoresc. Mă relaxez citind şi îmi place să merg la cinema. Cred că sinceritatea este calitatea cea mai de preţ a unuei persoane. Apreciez oamenii corecţi, punctuali şi modeşti“.

Ce nu-i place
•• „Nu suport să mi se impună să fac anumite lucruri pe care eu nu le simt. Nu îmi place să desfăşor activităţi de dragul de a le face, fără să pun suflet şi să mă dedic respectivei acţiuni. Detest tupeul, minciuna şi mândria oamenilor“.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ce planuri de viitor, pe linie profesională, ai?
C.R.: Îmi doresc să aprofundez cunoştinţele în domeniul în care lucrez şi să implementez cât mai multe proiecte pe care să le duc la bun sfârşit şi evident că vreau ca proiectele mele să aibă rezultate palpabile. Totodată vreau ca oamenii care participă la activităţile noastre să reuşească să pună în practică cunoştinţele pe care le dobândesc. În viitor îmi doresc să mă implic serios  în acţiuni de voluntariat, în momentul de faţă fiind voluntară în cadrul unei organizaţii.

•• Te-ai gândit vreodată să te întorci în presă?
C.R.: Nu m-am gândit la acest lucru pentru că jobul meu de acum îmi aduce foarte multe satisfacţii dar cred că m-aş întoarce pentru a fi în mijlocul oamenilor şi mai ales pentru a le asculta doleanţele, cu scopul de a-i ajuta evident. A fost foarte incitant atunci când am lucrat ca om de presă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite