Slatina: Carmen Băjenaru îi învaţă pe slătineni ritualul ceaiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a lucrat în industria de automobile şi apoi a fost consultant financiar, Carmen Băjenaru spune tuturor povestea plantei de ceai verde.

Pe o muzică în surdină, în micuţa ei ceainărie, Carmen povesteşte cu drag despre efectele minunate pe care ceaiul şi alte produse naturale care se găsesc pe rafturile magazinului le au. Fiecare are povestea lui, ceaiul din trandafiri de Persia îţi crează o stare de bine pentru că aceste plante unice conţin endorfină, iar ciocolata naturală produsă de un bătrân într-o făbricuţă mică din Alpi, lipită de o bisericuţă a primit premiul pentru cea mai bună ciocolată din lume.

„Cred că într-o viaţă anterioară am fost vraci”

Şi Carmen are povestea ei, după ce lucrat în industria de automobile şi a fost şi consultant financiar, acum şi-a deschis propria afacere. „Ne duce viaţa ca apa care curge la vale, aşa începe un citat din „Memoriile unei gheişe” care mie îmi place foarte mult. Am stat până acum în 5 oraşe, am lucrat în industria de automobile şi multe maşini au pe ele dispozitive montate de mine, am lucrat în asigurări şi am fost consultant financiar. Viaţa m-a adus înapoi în Slatina pentru că bătrânii mei mi-au spus că nu poate fi înstrăuinată nicio o proprietate pentru care bunica mea a plătit cu salba de la gât”, a povestit Carmen.
Aşa ca a pus bazele unei afaceri în care se regăseşte. „Cred că într-o viaţă anterioară am fost vraci. Ideea acestei afaceri mi-a venit acum un an şi jumătate când am ajuns într-o ceainărie din Hamburg şi am băut un ceai natural verde, într-o cană specială. Nu mai văzusem aşa ceva niciodată. Am început să citesc despre cultura ceaiului şi mi-am dat seama că este ceva care mi s-ar potrivi”, a spus Carmen.

O cană de ceai îţi îndeplineşte dorinţa

Îi învaţă în fiecare zi pe slătineni cum să bea ceai şi cum să respecte acest ritual vechi de sute de ani. „Fiecare om trebuie să facă trei lucruri în viaţă, să planteze un pom, să ridice o casă şi să facă un copil. Le acestea, eu mai adaug unul, să-i învăţ pe oameni să descopere secretul plantei de ceai care are puteri tămăduitaore, este leac şi pentru trup şi suflet”, a explicat Carmen.
Le explică de fiecare dată cumpărătorilor cum să prepare licoarea care are puteri magice. „Prima cană o greşesc întotdeauna, după a treia cană încep să se perfecţioneze pentru că este vorba de infuzie, la o anumită temperatură. Şi accesoriile au importanţa lor”, a spus Carmen. O cană de ceai poate să îţi schimbe viaţa. „Apa preia dorinţa, are structură cristalină care poate fi modificată de ceea ce gândim noi. Trebuie să îţi acorzi trei minute atunci când bei o ceaşcă de ceai. Îţi pui o dorinţă şi ţii cana cu ambele mâini. Bei ceaiul, împreună cu dorinţa, iar aceasta se împlineşte. Este verificat acest lucru”, ne lămureşte Carmen.



NĂSCUTĂ
11 iunie 1963, Piteşti, judeţul Argeş
STUDII
Institutul Politehnic Bucureşti
FAMILIE
Căsătorită, un băiat


CE-I PLACE
Iubesc lumea cărţilor, a poveştilor. Îmi place să visez, să caut tot timpul ceva nou şi vreau în continuare să creez posibilităţi şi să trăiesc frumos.

CE NU-I PLACE
Nu suport spaţiile închise, constrângerile şi neadevărurile. Nu-mi place ca atunci când lucrez să fiu înconjurată de oameni invidioşi. Am avut norocul ca până acum să am numai colegi minunaţi.

Cine sunt clienţii dumneavostră?
Oameni educaţi, profesori, doctori, ingineri. Sunt cei care au avut ocazia să bea un ceai natural în străinătate sau în oraşele mari din ţară şi acum se bucură că găsesc aşa ceva în Slatina.

Cui oferim o ceaşcă de ceai?
O ceaşcă de ceai o oferim oamenilor dragi, prietenilor pentru că este o modalitate de a junge uşor la sufletul omului. O ceaşcă de ceai nu se refuză niciodată. Oferim o clipă de linişte într-o zi agitată.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite