Slatina: Caracalul are centură, Slatina mai stă o tură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce locuitorii străzilor Ionaşcu sau Oituz din Slatina vor mai suporta tirurile care trec prin faţa caselor, caracalenii vor scăpa de traficul greu din oraş.

Guvernul a amânat construirea centurii ocolitoare a Slatinei, dar a aprobat o investiţie asemănătoare pentru Caracal. Centura care va avea 10 kilometri va trece prin partea de sud a oraşului, la lângă Fabrica de Vagoane şi va face legătura cu Craiova. Investiţia de 72 765 942 de lei face parte din proiectul « Autostrada Sudului ». Pe 21 septembrie va avea loc licitaţia, iar termenul de execuţie va fi de doi ani. « Traficul greu este un calvar pentru oraş. Trebuia să reparăm în fiecare an străzile. Este cea mai mare investiţie crae se va face în oraş. Se vor crea aproximativ 2 000 de locuri de muncă », a explicat Gheorghe Anghel, primarului municipiului Caracal. Primarul vrea ca lucrările la cenntură să înceapă în luna octombrie.

 « Suntem şi noi acolo pe lista de centuri »

Cu toate că şi există un proiect şi pentru centura Slatinei, acesta este momentan în stand-by.  Investiţia de 50 de milioane de euro care ar fi trebuit să înceapă în urmă cu trei ani de zile, bate pasul de loc şi pentru că autorităţile locale din Slătioara nu şi-au dat acordul pentru această lucrare care ar trece prin satul Salcia. Centura de 11,7 kilometri ar începe de la poarta 3 de la ALRO, ar ocoli Satu Nou, ar coborî pe la Curtişoara şi se va construi un nou pod de 800 de metri peste Olt după barajul de la Arceşti şi ar ieşi din satul Salcia, al comunei Slătioara în DN 65. Autorităţile locale  din Slatina erau convinse în primăvară că în acest an acest proiect va demara, în timp ce acum aşteaptă un semn de la Guvern. «  Am fost trei oraşe din Olt care am solicitat fonduri pentru centuri, Slatina, Balş şi Caracal. Ultimul a primit. La noi au fost şi unele probleme cu autorităţile din Slătioara şi nu pot să fac promisiuni în numele Guvernului. Suntem şi noi acolo pe lista de centuri », a spus primarul Slatinei, Darius Vâlcov.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite