Slatina: Căprioarele din Balş vor fi mutate într-o grădină zoologică din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Primăriei Balş şi cei de la Protecţia Animalelor au găsit o soluţie pentru cele şapte căprioare de la ţarcul din Balş, care trăiesc în condiţii improprii.

Animalele vor fi duse în câteva săptămâni la o grădină zoologică din Ploieşti. „Împreună cu cei de la Protecţia Animalelor am făcut demersurile necesare şi am găsit o rezervaţie pentru cele şapte căprioare. Vor fi mutate la o grădină zoologică din Ploieşti, care aparţine Parcului Memorial „Constantin Stere”. Acolo vor fi îngrijite şi se vor afla în siguranţă”, a spus Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt a Primăriei Balş.
După ce săptămâna trecută, conducerea Serviciului de Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Balş a fost amendată cu 1.000 de lei pentru condiţiile în care sunt ţinute căprioarele, ieri reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi cei de la Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Olt au vrut să ia animalele din ţarc. Acestea urmau să fie duse în fondul de vânătoare de la Brebeni. Reprezentanţii primăriei şi cei de la Protecţia Animalelor s-au opus şi au demarat procedurile pentru a găsi un loc special pentru căprioare. „Ele au stat în capitivitate şi nu puteau fi lăsate în libertate pentru că nu se vor descurca”, susţine Aurelia Loacă, preşedinta Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite