Slatina: Canicula a crescut numărul solicitărilor de la Ambulanţă cu 40%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii care nu le asigură ventilaţie, apă minerală sau duşuri muncitorilor care lucrează în căldură riscă amenzi cuprinse între 1.500 lei şi 2.500 lei.

Telefoanele au sunat într-una la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt în ultimele zile. Persoanele care nu au ţinut cont de sfaturile medicilor, au solicitat sprijinul cadrelor medicale de la Ambulanţă. „Am avut un număr record de 465 de solicitări. Au fost 27 de persoane care au căzut în stradă sau au leşinat la locul de muncă din cauza căldurii, media de vârstă la acestea fiind de 50-60 de ani. De asemenea, au mai fost 41 de persoane diagnosticate cu febră, cauzată de exemplu de curenţii de la ferestrele deschise“, a explicat Adrian Popa, directorul medical de la SJA Olt. Tot în statistica prezentată de conducerea Ambulanţei se regăsesc şi 57 de cazuri de agitaţie psihomotorie, de vină aici fiind tot temperaturile caniculare. Ambulanţele au stat numai pe drumuri, solicitările crescând cu 40 de procente faţă de o perioadă normală. „Am fost şi suntem pregătiţi cu personal medical şi ambulanţe pentru această perioadă a verii“, a precizat medicul Adrian Popa. Tot în aceste zile caniculare au avut nevoie de îngrijiri medicale aproape 40 de persoane care au fost înţepate de insecte.

Acordă apă minerală doar pe hârtie

Printre cei 27 de olteni care au căzut în stradă din cauza caniculei se regăsesc şi câţiva muncitori. Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt nu a fost însă sesizat în aceste situaţii, dar inspectorii i-au controlat pe angajatorii olteni.  „Au fost verificate 7 unităţi cu 72 de salariaţi. La unii angajatori s-a constatat că deţin documente privind achiziţionarea de apă minerală dar nu au putut prezenta un tabel cu semnăturile lucrătorilor din care să rezulte acordarea acesteia. 4 agenţi economici au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 12.000 lei“, a spus Adrian Chiriţă, inspector şef în cadrul ITM Olt. Inspectorii din cadrul ITM Olt îi verifică în acest zile pe angajatorii din construcţii.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite