Slatina: Caii înfometaţi au fost preluaţi de fiica proprietarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Animalelor a descins astăzi în curtea lui Marin Stancu, de la Potcoava, pentru a lua cei trei cai pe care proprietarul nu i-a mai hrănit de o lună de zile.

În urmă cu circa două ore, Poliţia Animalelor a reuşit să preia cei trei cai înfometaţi la Potcoava. Deşi nu are cu ce-i să hrănească animalele, proprietarul Marin Staicu a refuzat în urmă cu o săptămână să-i încredinţeze primăriei până-n primăvară, fapt ce a determinat Poliţia Animalelor Olt să recurgă la ajutorul instanţei pentru a împiedica moartea patrupedelor prin înfometare. „Am obţinut ieri Ordonanţa Prezidenţială ce ne dă dreptul să preluăm animalele pentru o perioadă de şase luni de zile. Cu puţină împotrivire din partea proprietarului, astăzi am luat caii şi i-am încredinţat pe bază de proces-verbal primăriei. Poliţia locală, medicul veterinar şi primarul ne-au ajutat să-l facem pe proprietar să înţeleagă faptul că este în intersul cailor să-i dea şi că animalele îi vor fi returnate peste şase luni de zile dacă va face dovada că are cu ce să-i întreţină.”, ne-a declarat Cornel Stana, şeful Regionalei Oltenia a Poliţiei Animalelor.
Primarul oraşului Potcoava, Florin Mateiana, a identifiat o persoană care doreşte să-i îngrijească pe Roibu (15 ani, câştigător al mai multor concursuri locale de frumuseţe şi tracţiune), Rândunica (8 ani) şi Cezar (8 luni).
„Am identificat o rudă a proprietarului care doreşte să îngrijească animalele pe perioada celor şase luni de zile decise de instanţă. Este chiar fiica acestuia, Mariana Mihăiţă. Femeia s-a oferit şi înainte să preia animalele, însă tatăl său, cu care este certată, nu a vrut în ruptul capului să dea animalele din curtea lui. Sunt oameni gospodari, care vor avea mare grijă de cai.”, spune primarul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite