Slatina: Bugetar cu două joburi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salariul de dascăl îi ajunge doar pentru rate şi chirie
Salariul de dascăl îi ajunge doar pentru rate şi chirie

I s-a tăiat un sfert din salariu, dar nu a ales să se plângă ci dimpotrivă, şi-a căutat un al doilea job, pentru a-şi completa venitul.

Mihaela Pirnă lucrează de mai bine de zece ani în învăţământ. Acum este director al Şcolii Ştefan Protopopescu din Slatina. A ales cu sufletul meseria de dascăl dar din cauza salariului mic şi-a dorit de nenumărate ori să renunţe. Deşi ocupă o funcţie de conducere, salariul pe care îl câştigă acum, după reducerea de 25%, nu-i permite să le ofere celor doi băieţi, de 12 şi 13 ani, un trai decent. „După reducerea salarială câştig puţin peste 1.400 lei. Am rate la bancă în valoare de 860 lei şi plătesc chirie lunar 500 lei. Cam pe asta se duce salariul meu“, explică Mihaela. Pentru a le asigura copiilor o masă caldă, haine şi tot ce le este necesar la şcoală, directoarea a fost nevoită să-şi caute un al doilea job. „Am avut două opţiuni: să-mi plâng de milă şi să strig la autorităţi că nu se poate trăi din atât şi nu s-ar găsi nicio rezolvare pentru că nu există, situaţia economică a ţării impune aceste măsuri. A doua opţiune a fost să fac şi altceva, să-mi folosesc inteligenţa şi capacitatea de muncă“, povesteşte profesoara de limba franceză.

Reuşeşte să facă economii

Pe lângă meseria de dascăl, Mihaela colaborează cu o firmă de intermedieri programe financiare şi câştigă în medie 1.000 lei lunar. Nu-şi mai face griji în privinţa banilor şi reuşeşte chiar să şi economisească. Deşi începe ziua de muncă la 6 dimineaţa şi o încheie târziu în noapte, Mihaela nu se plânge niciodată de oboseală sau nu-şi neglijează copii şi gospodăria. „Stau 10-11 ore la şcoală şi în restul timpului mă ocup de cel de-al doilea job, care îmi ocupă puţin timp pentru că am format deja o echipă. Eu am tot timpul mâncare gătită în frigider sau pregătiri de iarnă. Copiii mei mănâncă prăjituri făcute de mine cel puţin o dată pe săptămână. Indiferent cum este salariul , atâta timp cât am semnat un contract de muncă trebuie să ne facem bine treaba“, încheie Mihaela.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite