Slatina: Bucate tradiţionale de Paşte, la spital şi căminul de bătrâni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătrânii de la azil, copiii din căsuţele de tip familial şi pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor mânca, de Paşte, bucate tradiţionale.

Pregătirile pentru Paşte au început de astăzi la Căminul de bătrâni din Slatina. Meniul de sărbătoare a fost pus la punct de şefii căminului, conform recomandărilor medicului unităţii. Şi vârstnicii care îşi petrec sărbătorile pascale aici au fost consultaţi. „Şi în acest an, de Paşte le pregătim beneficiarilor un meniu de sărbătoare din care nu vor lipsi bucatele tradiţionale. Duminică, la micul dejun, vom avea ceai, ouă roşii, cremvurşti de pui, brânză. La prânz le vom pregăti ciorbă de miel şi ciorbă de bureţi, sărmăluţe cu mămăliguţă, friptură de miel la cuptor. Şi seara bătrânii vor mânca friptură. La acest meniu se adaugă cozonacul, sucurile şi fructele“, a spus Gheorghe Jianu, directorul Căminului de bătrâni din Slatina. Bucătăresele vor avea mult de muncă, pentru că şi în a doua zi de Paşte, la azil, se va servi un meniu tradiţional. Cei 118 beneficiari abia aşteaptă să guste bunătăţile pregătite.

Copiii instituţionalizaţi şi pacienţii vor ciocni ouă roşii

Paştele va fi unul tradiţional şi pentru copiii instituţionalizaţi. Fiecare căsuţă de tip familial îşi stabileşte propriul meniu, având grijă ca bucatele tradiţionale să nu lipsească de pe masă. Duminică va mirosi a sarmale, carne de miel sau cozonac în căsuţe. Nici ouăle roşii nu vor lipsi din meniu. Prăjiturile şi băuturile răcoritoare îi vor îndulci pe copii. Şi oltenii care îşi vor petrece Sărbătoarea Învierii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina vor mânca preparate tradiţionale. După ce vor ciocni, pacienţii vor putea gusta din sărmăluţele sau friptura pregătite pentru aceste zile de sărbătoare. În prima şi a doua zi de Paşte, bolnavii internaţi la Spitalul din Slatina vor fi serviţi în funcţie de dietă.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite