Slatina: Bianca Rogojinaru, karateka medaliată cu aur la 7 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar şapte ani a cucerit titlul naţional la karate în proba de kata. Vrea să obţină performanţe în acest sport, dar şi să devină un procuror cunoscut.

A început să practice karate-ul din octombrie 2009, iar în weekendul trecut a câştigat primele ei medalii. Deşi la Campionatul Naţional s-a întâlnit cu cei mai buni sportivi din ţară, micuţa karateka a obţinut aurul în proba de kata şi argintul la kumite. Acum îşi aminteşte cum a intrat prima dată în sala unde este pregătită de antrenorul Cristi Rezeanu. “Eram în clasă la oră, iar sensei a intrat şi a întrebat cine vrea să vină la karate. Ştiam din desene de la televizor câte ceva despre sportul ăsta şi i-am spus că vin. M-am dus acasă, iar după două zile am fost cu tati la sală. La început a fost mai greu, dar m-am obişnuit. Acum îmi place mult”, a povestit Bianca.
Micuţa este mândră că practică acest sport, pentru care se pregăteşte şi acasă. “Am un sac de box şi mănuşi ca cele de competiţie şi lucrez  acasă cu tati. Mă ajută foarte mult. La antrenamente mă duc de două ori pe săptămână, câte două ore. La început a fost greu să înţeleg limba japoneză, dar am învăţat destul de repede. Acum ştiu să număr până la zece în japoneză şi înţeleg tot ce zice sensei”, a mai spus Bianca.

Au venit şi rezultatele

În luna ianuarie a susţinut examenul pentru centura albă, iar în aprilie a participat la etapa judeţeană a Campionatului Naţional de karate. A obţinut locul întâi la kata şi poziţia a doua la kumite, calificându-se în ultima fază a competiţiei la categoria 6-9 ani. A fost cea mai bună şi la turneul final de la Alba Iulia, unde a concurat cu sportivi de la 20 de cluburi din ţară. A devenit campioană naţională la kata şi a obţinut medalia de argint la kumite. “Acolo am avut multe emoţii, dar pe parcurs mi-am revenit. A fost foarte greu, însă m-am descurcat bine. La kata nu m-am încurcat şi am luat note mari. La kumite am început să plâng. În finală am întâlnit o sportivă mai mare. Am crezut că o bat, dar n-am reuşit. Data viitoare am să câştig”, îşi aminteşte karateka de numai de şapte ani.
Bianca Rogojinaru aşteaptă acum competiţiile din toamnă, Cupa României şi Supercupa României, însă nu neglijează nici şcoala, unde are rezultate foarte bune. “La şcoală îmi place să învăţ mai mult la abecedar decât la matematică. Am calificative de “foarte bine”, dar mai iau şi câte un “bine”. Tati zice că e mulţumit de mine. La karate vreau să continuu şi să iau centura neagră. Sper să obţin numai note bune şi să iau numai locul întâi”, a mai spus micuţa karateka.


Născută.. 15 iulie 2002, Slatina
Studii. Elevă în clasa I  la Şcoala Generală „Eugen Ionescu” Slatina
Idealuri.  Îşi doreşte să devină procuror

Ce-i place
Să mă uit la desene animate, să citesc, dar şi să mă joc. Îmi place foarte mult să mă plimb cu rolele prin parc şi cu bicicleta. Îmi mai place să învăţ la abecedar. 

Ce nu-i place
Copiii răi, care vorbesc urât, se ceartă şi se împing. Nu îmi place ciorba. Nu suport nici când mă mai ceartă tati la rezolvarea problemelor la matematică.

Cum vezi tu acest sport?
E un sport foarte frumos. Unele procedee nu le reuşesc, dar le voi exersa până îmi ies bine. La antrenamente am o colegă de clasă şi mă înţeleg bine cu toţi. Acest sport mă ajută să mă pot apăra. Tati zice că e un sport care mă disciplinează şi îmi va fi folositor în viaţă.

Cum a fost prima competiţie la care ai participat?
A fost destul de grea. Am avut emoţii mari, dar până la urmă m-am obişnuit. M-am descurcat bine. Cred că voi avea emoţii şi la competiţiile următoare, însă acum ştiu cum e. Aş vrea să merg mai departe cu acest sport şi să ajung şi eu să obţin centura neagră. 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite