Slatina: Bercea îşi construieşte încă o casă fără autorizaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce autorităţile locale cheltuie bani cu procesele şi expertizele imobilelor construite fără autorizaţie de Bercea, interlopul îşi mai face o casă pe strada Piteşti.

În România oricine poate construi oriunde şi orice, fără nicio autorizaţie şi numai după luni sau ani de procese, primăria poate, în cel mai bun caz să îi dărâme clădirea. După acest principiu se ghidează şi Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondialul care mai îşi ridică un imobil pe strada Piteşti. În timp ce se judecă cu Primăria Slatina pentru alte trei imobile construite ilegal, interlopul sfideză autorităţile locale şi ridică imobil după imobil. „Nu are nicio autorizaţie pe ce construişte acolo. Am văzut şi noi că s-a apucat de construit şi i-am dat o amendă de 100 000 de lei pe care bineînţeles că nu a plătit-o, că el nu-şi plăteşte amenzile. O să fim nevoiţi să îl dăm iar în judecată pentru acest imobil pentru că nu avem cadru legal ca să îi dărâmăm casa. Este proprietate privată”, a explicat primarul Darius Vâlcov.

„Are primarul invidie pe mine”

În timp ce autorităţile locale caută soluţii legale că să îi dărâme casele, Bercea consideră că la mijloc este invidia primarului. „Nu o să îmi dărîme nimic. Casa nici e pe numele meu, e a unii copil al meu, nu ştiu care, unul dintre ei. M-a amendat cu un miliard că s-a apucat copilul să schimbe şi el la clădirea aceea veche tabla, să o mai mărească. De ce să mă amendeze pe mine? Vă spun eu, de oftică, are primarul invidie pe mine. Eu am constestat amenda în instanţă că nu e nevoie de autorizaţii pentru asemenea lucrări”, a spus Bercea.
Imobilul care s-a transformat într-o casă „tip Bercea” este fostul sediu ACR care era într-o starea avansată de degradare şi care acum este în proprietatea clanului Bercea. A fost modificată arhitectura clădirii, a fost mărită şi va avea în partea dinspre stradă geamuri mari de termopan alb, pe o clădire de culoare cărămiziu închis, iar deasupra un turnuleţ.
Pe strada Piteşti, Bercea mai are 5 case, pentru două dintre ele fiind în proces cu Primăria Slatina care vrea să le demoleze. Mai are 4 case pe Bulevardul AI Cuza, în centrul oraşului, dintre care pentru una are un alt proces cu primăria. Toate casele sunt construite fără autorizaţie, dar pentru 6 dintre ele a obţinut auroriţaţii cu ajutorul judecătorilor care au anulat amenzile date de primărie.



INFOBOX
Primăria dă 25000 de euro pentru reexpertizarea a 2 clădiri

După ce instanţa a stabilit că două dintre imobile din strada Piteşti, construite fără autorizaţie de interlop trebuie expertizate tehnic, primăria va cheltui aproximativ 25 000 de euro pentru evaluarea caselor. Pentru expertizarea imobilul din strada Piteşti nr 110-112, primăria va da 11756 de euro, iar pentru cel de la numărul 187A, 12 946 de euro.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite