Slatina: Bercea Mondial vrea să cumpere o parte din centrul civic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inaugurarea centrului civic al oraşului va fi din nou amânată de autorităţile locale până la mijlocul lunii octombrie. Motivul este Bercea Mondial care vrea să cumpere un teren de lângă fântâna cascadă.

După ce iniţial au promis că deschiderea esplanadei şi a parcului va avea loc în urmă cu an, ultimul termen a fost sfârşitul lunii septembrie. Acum investiţia de 20 000 000 de lei va fi inaugurată la mijlocul lunii octombrie pentru că autorităţile locale au probleme cu un teren din mijlocul parcului care este proprietate privată. « Este vorba de 1000 de metri pătraţi din lângă fântâna cascadă care au fost câştigaţi în instanţă de un medic din Piteşti. Am vrut să cumpărăm acest teren pentru că am mai avut această problemă şi cu un teren din parcul de unde este fântâna de foc. Acolo am reuşit să cumpărăm, dar doamna din Piteşti ne cere 500 de euro pe metrul pătrat şi nu vrea să negocieze. Nu avem de unde să îi dăm aceşti bani », a spus Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina.

« Eu nu mai am afaceri în Slatina, ci la Bucureşti »


Pe fir a intrat însă Bercea Mondial care vrea să cumpere aceste teren.”Ştim că şi Bercea vrea să intre în posesia acestui teren şi din informaţiile noastre, proprietara ar vrea să dea acest teren unui interpus al lui, pentru că el îi dă şi preţul pe care îl cere. Vă daţi seama ce ar însemna ca Bercea să cumpere o parte din parcul din centrul civic al oraşului », a spus Prina. Terenul nu este îngrijit, iar autorităţile locale au tăiat buruienile, iar acum vor să găsească o metodă ca să îl îngrădească. « Am mai amânat inaugurarea centrului ca să găsim cea mai bună soluţie pentru acest teren. Trebuie să îl îngrădim cu ceva pentru că este inestetic, în jurul lui sunt flori şi pomi », a explicat administratorul public.
Contactat telefonic de reporterul ADS, Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial nu a vrut să comenteze. « Nu spun nimic, eu nu mai am afaceri în Slatina, ci la Bucureşti », a spus Bercea. Primăria Slatina se judecă de câţiva ani cu Sandu Anghel după ce acesta, prin diferiţi interpuşi, a construit trei case pe Strada Piteşti şi una pe Bulevardul AI Cuza, fără autorizaţie.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite