Slatina: Bercea Mondial vrea să-şi plătească ieşirea din arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocaţii interlopului oltean iau în calcul varianta eliberării pe cauţiune.

Sandu Anghel (43 de ani), zis Bercea Mondial, rămâne în arest după ce recursul i-a fost respins de judecătorii Curţii de Apel Craiova, dar echipa de avocaţi nu a abandonat lupta pentru eliberare. „Putem să apelăm la alte mijloace pe care procedura penală ni le pune la dispoziţie, precum liberarea sub control judiciar sau pe cauţiune. În funcţie de motivarea hotărârii pronunţate de Curtea de Apel, vom şti exact ce cale procedurală să abordăm“, a precizat avocatul craiovean Iulian Nedelcu.

"Clientul meu e om de afaceri, îşi plăteşte impozitele"

Potrivit acestuia, Bercea Mondial a fost catalogat în mod greşit drept interlop. „El n-are nicio condamnare. Clientul meu e om de afaceri, îşi plăteşte impozitele. Ce ne interesează pe noi că Sandu Anghel are avere? Asta e treaba lui ANI, a Fiscului“, a conchis avocatul.
Liberarea sub control judiciar şi liberarea pe cauţiune se pot acorda în cazul infracţiunilor săvârşite din culpă, precum şi în cazul infracţiunilor intenţionate pentru care legea prevede pedeapsa închisorii ce nu depăşeşte 18 ani.

Ambele cereri pot fi formulate atât în cursul urmăririi penale, cât şi în faza de judecată. Cauţiunea garantează respectarea de către inculpat a obligaţiilor care îi revin în timpul liberării provizorii. Cuantumul ei se stabileşte de către instanţă şi este de minim 1.000 de lei.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite