Slatina: Bercea Mondial, pericol public la volan. Poliţiştii care l-au făcut şofer pe interlopul analfabet nu mai pot fi găsiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi nu stie să scrie şi să citească, interlopul are carnet de şofer de 21 ani, graţie poliţiei oltene. Oamenii legii spun că nu se cunosc poliţiştii care au făcut parte din comisie la examenul auto pe care l-a susţinut Bercea, întrucât în arhivă nu se mai găseşte documentaţia pe linie rutieră de atunci. 

Chiar dacă nu cunoaşte alfabetul, interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, este posesor de permis de conducere încă din anul 1990. Deşi este cunoscut faptul că nu ştie nici să scrie, nici să citească, acesta s-a plimbat tot timpul cu maşina pe sub nasul oamenilor legii, fără ca cineva să ia vreo măsură. Poliţiştii olteni recunosc chiar ei că sunt neclare condiţiile în care afaceristul a luat carnetul de  şofer.

Citeşte şi:

Slatina: Bercea Mondial, şofer de top

„Numitul Sandu Anghel a obţinut permisul de conducere în urma unui examen, pe care l-a susţinut în anul 1990, la Slatina. Nu avem cunoştinţă despre poliţiştii care au făcut parte din comisia de examinare, pentru că în arhiva Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt nu se mai regăşeşte baza de date de atunci. E vorba despre nişte registre, care după o anumită perioadă de timp se distrug”, a spus comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Însuşi Bercea a demonstrat că nu cunoaşte literele, atunci când a fost reţinut de poliţie. Potrivit procurorului Eugen Iacobescu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, cunoscutul interlop a fost pus să dea declaraţie cu privire la cele întâmplate cu nepotul său pe care l-ar fi înjunghiat, Bercea a scris pe o coală de hârtie câteva cuvinte indescifrabile. De asemenea, judecătorii Curţii de Apel din Craiova i-au dat interlopului să citească declaraţia dată în boxa acuzaţilor. Anghel Sandu a luat cele doi foi, s-a uitat la ele şi cam atât.

“E obligatoriu să ştii să scrii şi să citeşti”

Florin Hoară, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (SPCRPCIV) Olt spune că un candidat nu poate susţine examenul auto dacă nu are cel puţin patru clase. “E obligatoriu să ştii să scrii şi să citeşti pentru a putea susţine examenul pentru obţinerea permisului de conducere. Nu ai cum să citeşti întrebările dacă nu ştii carte. În plus, în perioada în care se face şcoala de şoferi, trebuie completate nişte fişe”, a explicat Hoară.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite