Slatina: Beligan şi Ion Lucian, primii « rinoceri » care vor inaugura Teatrul Eugen Ionescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Beligan, Sanda Toma, maestrul Ion Lucian sau Marie France Ionesco, fiica lui Eugen Ionescu sunt numai câţiva dintre invitaţii care vor veni la deschiderea primei stagiuni a teatrului de la Slatina. Cortina primului teatru din Slatina se va ridica în noiembrie, lună dedicată dramaturgului oltean.

În timp ce constructorii dau zor să finalizeze până la sfârşitul lunii octombrie Centrul Cultural Eugen Ionescu şi să nu încaseze penalizarea de 25% din valoarea lucrării, autorităţile au început să organizeze deschiderae complexului. Nume mari ale teatrului românesc vor veni pe cea mai nouă scenă din ţară care îşi va ridica cortina de Zilele Eugen Ionescu, eveniment organizat în fiecare an la Slatina

Rinocerii, după 50 de ani

Directorul teatrului Eugen Ionescu a decalarat că vrea ca acest eveniment să primească atenţia cuvenită. « Vorbim de un teatru nou, făcut cu multe sacrificii şi este un eveniment de importanţă naţională. Vrem să avem invitaţi de seamă şi am propus o serie de 50 de personalităţi, nume mari ale teatrului românesc şi oamemi de cultură, dar şi piese de teatru extraordinare care se vor juca pe scena slătineană », a spus regizorul Mihai Lungeanu.
Acesta vrea să retrăiască alături de actorii mari momentul « Rinocerii, 1960 », când a fost jucată prima dată în ţară piesa ionesciană « Rinocerii », animale care simbolizau regimul comunist. După aceea, scriitorul a fost interzis în România. « Vreau să aduc o parte din actorii care au jucat în Rinocerii, în 1960, la Teatrul Naţional de Comedie. A fost prima piesă a lui Ionescu care s-a jucat în ţară şi au fost nume mari ca Radu Beligan sau Sanda Toma, Ion Lucian. Aş vrea să îi aduc după 50 de ani, la Slatina, la deschiderea Teatrului Eugen Ionescu », a spus Lungeanu.
Oamenii aşteaptă cu interes deschiderea complexului la care se lucrează de un an şi jumătate. « Slatina avea nevoie de aşa ceva, iar acum actorii mari au un loc unde să îşi prezinte spectacolele », a spus Mihaela Vintilă, de 28 de ani, profesoară.

Teatru, cinema şi cafenea literară

Complexul Eugen Ionescu va cuprinde două săli de cinema 3D cu câte 50 de locuri fiecare, o sală de teatru cu 150-200 de locuri care se poate modifica în funcţie de evenimentul care se va desfăşura acolo, o cafenea, dar şi locuri de cazare pentru artişti, toate aceste la va adăposti construcţia de 1 400 metri pătraţi. Valoarea investiţiei este de 11 000 000 de lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite