Slatina: Bătrânii şi bolnavii au meniuri speciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă vor întâmpina Anul Nou departe de familii, pacienţii din spital şi bătrânii de la azil vor avea parte de o masă îmbelşugată şi se vor putea distra pe muzică populară.

Este forfotă mare în bucătăria Centrului de Îngrijire şi Asistenţă din Slatina, unde vor petrece noaptea dintre ani peste 100 de bătrâni şi persoane cu handicap. Se fac ultimele pregătiri, astfel încât oamenii aflaţi departe de familie să se simtă bine în zi de sărbătoare.
„Pregătim supă de pasăre cu găluşte, dar facem şi friptură de porc pe plită. Vrem ca bătrânii să aibă tot ce îşi doresc pentru masa de Revelion. Vor primi cozonac, suc, fructe, dar şi salam, caşcaval şi crenvurşti. Şi mâine le vom pregăti friptură de pui la tavă, cârnaţi olteneşti, fructe“, spune Dorina Drăguşin, bucătăreasă.
Bătrânii aşteaptă cu nerăbdare petrecerea de Revelion. După ce or să se înfrupte din bucatele tradiţionale, vor putea ieşi la dans. Conducerea azilului le-a adus casete şi CD-uri cu muzică populară. „Ne adunăm cu toţii la club şi mâncăm, punem muzică, dansăm, ne distrăm. Sunt aici de şapte ani şi este mai bine decât acasă. M-au rugat rudele să mă duc la ele, dar nu am vrut. Stăm cu oameni de vârsta noastră, ne înţelegem foarte bine şi petrecem aşa cum ne dorim Revelionul“, spune Lucreţia Savu, una dintre bătrânele de la azil.

Bucate de sărbătoare şi la spital

Chiar dacă au avut ghinionul de a-şi petrece noaptea de Revelion la spital, pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina nu vor simţi pe deplin acest lucru pentru că vor avea parte de un meniu de sărbătoare. Vor mânca în noaptea dintre ani preparate din carne cu brânză telemea şi măsline, cartofi natur cu şniţel de porc sau friptură de pui pentru copii şi pacienţii hepatici şi cozonac cu portocale.
Şi în prima zi a noului an, pacienţii vor avea parte de un meniu special. „La masa de prânz va fi ciorbă de pasăre, sarmale cu mămăligă sau piure de cartofi cu friptură de pui şi la desert, cozonac cu portocale. La cină, pacienţii vor avea mămăligă cu brânză şi smântână şi friptură de porc sau tăiţei cu carne de pasăre“, a spus Cristina Tihan, purtătoarea de cuvânt a SJU Slatina. Şi pe 2 ianuarie, pacienţii vor avea parte de bucate speciale de sărbătoare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite