Slatina: Avertisment scris pentru profesoara care şi-a legat eleva la mâini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul de administraţie al Şcolii Nicolae Titulescu din Caracal s-a întrunit luni şi a decis să o sancţioneze cu avertisment scris pe profesoara care şi-a legat eleva la mâini.

„Potrivit art 116, litera a din Legea 128/97 conform Statului Personalului Didactic s-a decis sancţionarea profesoarei cu observaţie scrisă“, a spus Gabriela Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt. Profesoara Carmen Matei a legat-o la mâini pe Luiza Cosmei pe 16 aprilie, la ora de informatică. Femeia care lucrează de 33 ani în învăţământ şi-a motivat gestul spunând că a încercat să o oprească pe elevă să chiulească de la şcoală.
Poliţiştii olteni au început o anchetă în acest caz. „S-a început urmărirea penală iar profesoara este cercetată pentru lipsire de libertate“, a spus comisar Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Eleva Luiza Cosmei a fost mutată de părinţi la Şcoala Nr. 1 din Caracal, unde mama ei îşi desfăşoară activitatea ca învăţător.
Mama elevei nu a dorit să comenteze. „Aştept o notificare oficială din partea şcolii şi a inspectoratului şi atunci o să îmi spun părerea cu privire la sancţiunea dată. Fata mea s-a integrat în colectivul de la noua şcoală şi sperăm să nu mai avem parte de astfel probleme“, a spus Mihaela Ghinea.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite