Slatina: Au venit să-şi ridice ajutorul UE la a doua strigare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul Primăriei Slatina că au rămas tone de alimente de la Uniune în depozite a stârnit interesul beneficiarilor, astăzi la ora 8.00 formându-se deja coadă pentru ridicarea lor.

Primăria Slatina a rămas în depozite cu 50 de tone de alimente, dintre care 22 de tone de făină. Cum alimentele trebuie distribuite cu cel puţin o lună de zile înainte de expirare, iar termenul pentru făină este 31 martie, administraţia a găsit o soluţie de a scăpa de alimentele rămase, dat tot în favoarea categoriilor beneficiare prin lege: pensionari cu venit până la 400 de lei, asistaţi social, persoane cu handicap şi şomeri. „Au fost invitaţi să vină să ridice produse cetăţenii care au intrat în drepturi după 1 august şi nu au fost cuprinşi în listă, circa 1300 de persoane, dar şi cei care au ridicat deja pachetele cuvenite. Cei din urmă vor primi suplimentar câte o jumătate de porţie. Le vom acorda pe principiul „primul venit, primul sosit”, deoarece trebuie să încheiem campania.”, declară Marian Niculae, directorul Direcţiei de Asistenţă Socială.

image


Decizia s-a bucurat de atenţie, astăzi la primele ore ale dimineţii formându-se deja coadă la depozit. Printre cei care au venit să-şi ridice ajutorul alimentar de la Uniune a fost şi Constantin Butoi. Acesta a ales o metodă inedită de a duce până acasă pachetele: într-un sac de carton pentru mâncare de câini, cărat cu un cărucior. „Mă ajută foarte mult aceste alimente. Beneficiară este soţia mea, care are o pensie de handicap de doar 234 de lei. E greu traiul! Luna aceasta, răsplată pentru cei 42 de ani de muncă, m-am trezit şi cu pensia diminuată. Dacă Băsescu îmi dădea zece palme, nu mă supăram aşa de tare ca pentru tăierea pensiei! N-avem cu ce trăi, aşa că ne bucurăm şi pentru un pachet de zahăr.”, şi-a spus oful slătineanul.



Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite