Slatina: Au început lucrările la cea mai modernă policlinică din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costurile proiectului de reabilitare depăşesc 4 milioane de euro, dintre care 1,5 milioane vor fi folosiţi pentru infrastructură, iar 2,5 milioane pentru dotarea ambulatoriului cu aparatură medicală. 

Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina, care cuprinde 30 de cabinete medicale şi peste 30 de specialităţi a intrat în lucrări de reabilitare. Pereţii jupuiţi, instalaţia sanitară distrusă şi igrasia vor deveni în scurt timp un vis urât. La 20 de ani de la construcţia ambulatoriului, clădirea a suferit doar mici reparaţii. „Reabilitarea ambulatoriului a început prin consolidarea structurilor de rezistenţă şi va continua cu reabilitarea termică a clădirii şi anume izolaţie termică, tâmplărie aluminiu şi PVC, tencuieli, zugrăveli, placaje respective faianţă, gresie, pardoseli PVC. Se lucrează pe mai multe module, iar primul dintre ele va fi gata în 100-120 de zile“, a declarat medical Elena Stoicea, din cadrul SJU Slatina. 

Aparatură de ultimă generaţie

Tragedia de la Maternitatea Giuleşti din Capitală a tras un semnal de alarmă în lumea medicală română. Pentru a evita o asemenea tragedie, Ambulatoriul SJU Slatina va beneficia de stingătoare portabile pentru intervenţie la incendiu, hidranţi interni şi grup de pompare a apei. Medicii slătineni se mândresc deja cu faptul că Slatina va avea cea mai modernă policlinică din judeţul Olt. „Toate cabinetele medicale vor fi utilate cu aparatură medicală de ultimă generaţie. Ambulatoriul va avea tomograf, şase ecografe, aparat de radiologie, mamograf, aparat pentru respiraţie asistată, precum şi alte echipamente medicale. Cu siguranţă va fi cea mai modernă policlinică din judeţ“, a precizat medicul Elena Stoicea.
Pentru a se putea lucra în condiţii normale o parte dintre cabinetele medicale din ambulatoriu au fost mutate în spital, iar altele şi-au păstrat locul. „Sperăm ca oamenii să înţeleagă situaţia şi să aibă răbdare. Ne străduim să răspundem nevoilor populaţiei, şi în acelaşi timp lucrările de reabilitare să se desfăşoare în condiţii normale“, a explicat medical Stoicea.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite