Slatina: Au devenit părinţi pentru copiii altora. VIDEO povestea unei mămici adoptive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de familii au devenit părinţi pentru copiii abandonaţi, iar alte 40 sunt pe lista de aşteptare a unei mici minuni în casa lor. De „Zilele Adopţiei”, părinţii care au ales să adopte copii şi-au împărtăşit experienţa de a avea un nou membru al familiei, dificultăţile întâmpinate, satisfacţia, dar şi temerile legate de momentul critic al dezvăluirii adevărului privind adopţia către copii.

Zeci de familii de olteni au ales să primească în familia lor un copil care să le spună mamă şi tată. Le-au oferit un cămin şi au înfruntat toate greutăţile pentru a-i face să fie fericiţi. De „Zilele Adopţiei”, campanie organizată la nivel naţional între 1 şi 8 martie, părinţii adoptivi au fost de acord să se întâlnească şi să-şi împărtăşească unii altora trăirile alături de cei pe care-i consideră acum proprii copii. Întâlnirea a fost organizată vineri la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt.

Cei mai solicitaţi copii spre adopţie sunt nou-născuţii

„L-am luat încă de la naştere. Am cunoscut-o pe mama lui din spital, era adolescentă şi avea o situaţie materială precară. Este de apreciat, decât să-l lase pe câmpuri. Acum copilul are un an şi opt luni. Procedura adopţiei a durat şapte luni. Îi voi spune despre adopţie. Consider că trebuie să ştie, ăsta este trecutul lui”, a povestit Anca Berindei.


 „În urmă cu şapte ani, am adoptat o fetiţă. O mogâldeaţă, avea doar o lună de zile. A doua zi după ce am dus-o acasă, am aflat că sunt însărcinată. Nu am avut niciun regret. Au loc egal în inima noastră şi ne-am comportat ca şi cum ar fi fost gemeni”, a mărturisit una dintre mămici. Şeful Biroului Adopţii şi Post-adopţii Oana Constantin a declarat că sunt cazuri asemănătoare, după adopţie mai multe familii fiind binecuvântate şi cu proprii copii.
„De circa doi ani de zile, la nivelul direcţiei organizăm cursuri de adopţie. Anul trecut am finalizat 17 adopţii, iar anul acesta trei şi avem 3 proceduri deschise. Circa 40 de familii sunt în aşteptare, pentru care nu am identificat copii conform cerinţelor de vârstă şi sex trecute în cerere, iar opt familii au deja atestatul. Avem circa 980 de copii la nivelul direcţiei, însă nu toţi sunt adoptabili. Cea mai solicitată vârstă de grupă este 0- 2 ani”, spune Oana Constantin.


INFO BOX
Procedura de adopţie
Procedura de adopţie este următoarea: depunere cerere, evaluare socială şi psihologică, cursuri informative, se eliberează atestatul pentru familia aptă, se identifică copilul, încredinţarea şi încuviinţarea adopţiei. Timpul de aşteptare poate ajunge chiar şi la doi ani de zile, fiind necesar acordul părinţilor naturali pentru adopţie. Pot şi adoptaţi şi copii din alte judeţe.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite