Slatina: Au ajuns 1.000 de doze de vaccin împotriva tuberculozei în Olt: sute de bebeluşi rămân însă nevaccinaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Olt a primit marţi 1.000 de doze de vaccin BCG. 930 de bebeluşi olteni restanţieri din perioada 1 februarie-1 iunie vor fi imunizaţi începând de miercuri, însă alte sute de copii rămân nevaccinaţi.

Tranşa de 40 de flacoane, respectiv 1.000 de doze de vaccin BCG nu este suficientă pentru imunizarea tuturor bebeluşilor născuţi începând cu 1 februarie până în prezent. 930 de copii născuţi din februarie până la 1 iunie vor fi vaccinaţi, dar alte sute de bebeluşi născuţi în lunile iunie şi începutul lui iulie aşteaptă tranşa următoare. Compartimentul de Epidemiologie din cadrul DSP Olt a făcut calcule peste calcule pentru a putea împărţi corect cele 40 de flacoane la 112 localităţi, iar cea mai bună soluţie găsită a fost înfiinţarea unor puncte de vaccinare, aşa cum s-a procedat şi cu imunizarea împotriva gripei porcine. „Am organizat două puncte de vaccinare în zona Caracal, unul la spitalul municipal şi unul la policlinica veche. De asemenea sunt alte două puncte în Corabia, la spital şi la cabinetele medicale individuale. Alte puncte de vaccinare sunt în zona Studina, Băbiciu, Dobrosloveni, dar şi în zona de nord a judeţului, la Dobroteasa. Şi vor mai fi la Scorniceşti, Balş şi Drăgăneşti-Olt“, a explicat medicul Marinela Madan, directorul adjunct al DSP Olt.
Deocamdată nu se ştie când va ajunge următoarea tranşă de vaccin în Olt, dar conducerea DSP Olt speră să nu fie întrerupt procesul de imunizare. Bebeluşii vor fi protejaţi de tuberculoză la 28 de zile de la vaccinare.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite