Slatina: Atenţie şoferi! Zeci de echipaje de poliţie vor fi prezente în acest week-end pe drumurile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o săptămână de la tragicul eveniment rutier, petrecut în comuna olteană Brâncoveni, unde trei tineri au murit, iar altul a fost rănit grav, poliţiştii spun stop accidentelor.

Ofiţerii de la Serviciul Rutier Olt vor ieşi în stradă în număr mare, în acest sfârşit de săptămână, acţionând  în special pe tronsoanele unde s-au produs evenimente rutiere grave. Scopul acestei acţiuni este prevenirea accidentelor de circulaţie. “Vor fi organizate acţiuni de amploare în tot judeţul. 68 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi în acest week-end pe drumurile naţionale şi europene, iar alte şase echipaje vor patrula pe principalele artere. Se are în vedere depistarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie. Majoritatea s-au obişnuit să reducă viteza doar în localităţi, pentru că ştiu că acolo acţionează radarele. Având în vedere accidentul petrecut sâmbătă în localitatea Brâncoveni, în acest sfârşit de săptămână vom schimba un pic modul de acţiune, iar aparatele radar vor lucra în sistem cascadă în localităţi, dar şi în afara acestora. Scopul acestor acţiuni este prevenirea accidentelor de circulaţie. Îi sfătuim pe şoferi să conducă prudent şi să adapteze viteza la condiţiile de drum”, a explicat subcomisarul Cristi Rădoi, din cadrul Serviciului Rutier Olt.

Potrivit acestuia, printre localităţile pe raza cărora vor acţiona radarele se numără: Brâncoveni, Găneasa, Coloneşti, Jitaru, Strejeşti, Grădinari, Scorniceşti, Caracal, Vişina, Studina.

Controale şi în Slatina

Şi poliţiştii de la Biroul Rutier Slatina vor desfăşura controle în trafic, în aceste zile. “Vom acţiona pe raza municipiului Slatina, dar şi în comunele arondate, fiind vizaţi conducătorii auto care depăşesc viteza legală, precum şi cei care consumă alcool. Acţiunea începe de astăzi şi se va încheia duminică. În jur de 10 poliţişti vor fi prezenţi în fiecare zi în stradă. Şoferii depistaţi cu nereguli vor fi sancţionaţi conform legii”, a explicat inspectorul Marian Popescu, de la Biroul Rutier Slatina.  

Info Box
Trei tineri de 18, respectiv 25 de ani, din Caracal, au murit sâmbătă în comuna olteană Brâncoveni, după ce autoturismul în care se aflau s-a izbit violent de un pom de pe marginea drumului. Un alt băiat de 18 ani, tot din Caracal, se află în stare gravă la Spitalul Floreasca din Bucureşti, după ce a fost rănit în acelaşi accident.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite