Slatina: Atenţie, şoferi! Se blochează roţi şi se ridică maşini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vor fi ridicate maşinile şoferilor care nu au tichet de parcare (foto arhivă)
Vor fi ridicate maşinile şoferilor care nu au tichet de parcare (foto arhivă)

Totodată şoferii care nu respectă regulamentul parcărilor ocazionale cu plată din Slatina se pot alege cu o amendă cuprinsă între 500 şi 800 de lei.

Deşi au sperat că nu se va pune în aplicare hotărârea de consiliu local privind sistemul de parcare din Slatina, săptămâna aceasta a venit cu veşti proaste pentru şoferi. Imobiliare Consloc în colaborare cu Serviciul Rutier Olt şi cu Poliţia Comunitară îi au în vizor de câteva zile pe conducătorii auto care staţionează în parcările ocazionale cu plată deşi nu au tichet. În cazul parcărilor ocazionale cu plată, şoferii care cumpără un tichet cu o valabilitate de două ore, pentru care scot din buzunar 1,5 lei, dar depăşesc acest timp se pot alege cu roţile blocate la maşină sau chiar cu maşina ridicată. „Pentru început vom acţiona numai în parcările cu plată din oraş. În urma protocoalelor încheiate, poliţiştii comunitari şi cei de la Rutieră vor dispune blocarea roţilor sau ridicarea maşinilor, după caz“, a spus Liviu Belu, directorul Imobiliare Consloc. 

Cât îi costă pe şoferi nerespectarea regulamentului

Tarifele pentru deblocarea roţilor sunt cuprinse între 100 şi 200 lei. 100 de lei trebuie să scoată din buzunar şoferii care deţin autovehicule cu masa maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, 200 de lei cei cu autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, 150 de lei pentru toate categoriile de remorci şi 50 de lei pentru fiecare 12 ore de întârziere de la momentul blocării roţilor. Pentru a intra în posesia maşinii ridicate, şoferii trebuie să plătească 200 de lei cu TVA, tarif care include şi transportul şi 30 de lei cu TVA/zi parcare/ începând cu a doua zi de parcare la locul de depozitare.
Parcările ocazionale cu plată funcţionează în regim de autotaxare. Utilizarea lor se face pe bază tichetelor de parcare, emise de automate. Pentru două ore, oamenii trebuie să plătească 1,5 lei.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite