Slatina: Aproape 800 de olteni, puşi la pat de viroze şi pneumonii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

769 olteni au fost afectaţi de viroze respiratorii şi pneumonii în săptămâna precedentă, aproape 200 dintre ei necesitând internarea în spital.

Odată cu scăderea bruscă a temperaturilor şi numărul pacienţilor care au ajuns la medic din cauza infecţiilor acute ale căilor respiratorii (IACRS) şi a pneumoniilor a crescut. Epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au raportat într-o singură săptămână, 539 de cazuri de IACRS cu 57 de internări în spital, şi 230 de pneumonii cu 120 de internări.
Din statistica întocmită de DSP Olt reiese că cei mai afectaţi de răceli şi pneumonii sunt cei mici. Astfel, s-au înregistrat 209 cazuri de IACRS numai la copiii cu vârsta cuprinsă între 0-4 ani, dintre care aproape 40 au rămas sub supraveghere medicală. Şi în cazul pneumoniilor situaţia stă la fel, aproape 100 de copii fiind afectaţi, majoritatea dintre ei necesitând internarea în spital. „În săptămâna precedentă s-au înregistrat 135 de infecţii acute respiratorii cu 6 internări la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 14 ani, şi 36 de pneumonii cu 11 internări la aceeaşi grupă de vârstă. De asemenea, s-au înregistrat 70 de infecţii acute respiratorii la persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 şi 29 ani şi 28 de pneumonii“, a precizat Gabriela Gogiu, din cadrul DSP Olt. Alte 67 de persoane cu vârsta cuprinsă între 30 şi 64 ani au fost diagnosticate cu viroze şi 40 din aceeaşi categorie de vârstă cu pneumonii.

Sfaturi pentru protejarea de răceli

Epidemiologii DSP Olt sfătuiesc populaţia să se vaccineze, să consume multe fructe şi să se îmbrace bine. „Vaccinarea şi consumul ridicat de fructe care conţin vitamina C ne pot proteja de îmbolnăviri. Este foarte important să purtăm haine groase atunci când ieşim afară“, a mai spus Gogiu. Până în prezent s-au realizat 35.900 de doze de vaccin gripal în judeţul Olt. Se mai găsesc aproximativ 500 de doze de vaccin în depozitul antiepidemic al DSP Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite