Slatina: Aproape 70 la sută dintre candidaţii olteni, experimentaţi la limba română. Află aici unde poţi semnala neregulile de la BAC!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima probă a examenului de bacalaureat s-a încheiat ieri. Candidaţii se pregătesc acum pentru proba de evaluare a competenţelor digitale, care se desfăşoară începând de mâine.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu le-a dat mari bătăi de cap candidaţilor olteni. Potrivit statisticii întocmite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, dintre cei 4.175 de candidaţi evaluaţi, 2.875 sunt de nivel experimentat. 1.012 absolvenţi de liceu evaluaţi au primit calificativul „Avansat“ şi numai 288 sunt candidaţi de nivel mediu. Liceenii care susţin examenul de maturitate încep de mâine proba de evaluare a competenţelor digitale. Deşi a fost programată iniţial în perioada 13-17 iunie,aceasta a fost reprogramată întrucât prima şi a doua zi de Rusalii (12 şi 13 iunie) sunt zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Pentru susţinerea probei de evaluare a competenţelor digitale au fost alocate cinci zile. Aceasta va fi urmată de proba de evaluare a competenţelor lingivistice într-o limbă de circulaţie internaţională (20 - 23 iunie). Pe 27 iunie candidaţii vor susţine prima probă scrisă din cadrul BAC-ului, la limba şi literatura română. Ultimele probe vor avea loc pe 29 iunie şi 1 iulie, urmând ca rezultatele să fie afişate pe 3 iulie. Ziua următoare se pot depune contestaţii, care vor fi rezolvate în perioada 5-7 iulie, rezultatele finale ale examenului de bacalaureat fiind afişate pe 8 iulie.

Ministerul Educaţiei a pus la dispoziţie şi o linie telefonică gratuită pentru sesizarea neregulilor de la examenul de bacalaureat. 0800801100 este numărul de telefon la care puteţi suna pentru a semnala orice neregulă constatată în organizarea şi derularea examenului. Linia telefonică este disponibilă zilnic, între orele 9.00 - 19.00, pe toată durata desfăşurării BAC-ului.


Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite