Slatina: Aproape 150 de angajaţi ai CFR Marfă din Olt vor fi concediaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Activitatea de transport marfă a CFR s-a restrâns semnificativ, iar oamenii nu mai aveau ce să facă la serviciu, susţine patronatul. Conducerea spune că prin disponibilizări compania poate fi salvată de la faliment.

Rândurile şomerilor din judeţul Olt se îngroaşă cu încă 134 de persoane, de luna viitoare. CFR a recurs la concedieri masive în rândul salariaţilor care lucrează la Transport de Marfă, astfel că oamenii au primit deja preavizele, iar din martie vor deveni şomeri. Cei mai mulţi disponibilizaţi sunt din rândul angajaţilor de la Piatra-Olt.  „Aceste concedieri se impuneau. Am recurs la ele pentru a salva Compania, întrucât activitatea de la CFR Marfă s-a redus semnificativ în ultimii ani şi nu se justifică prezenţa unui număr atât de mare de salariaţi. Oamenii vor primi două salarii compensatorii, dar şi o compensare lunară, adăugată la ajuorul de şomaj, pentru o perioadă de 15 luni, astfel încât veniturile lor pentru următoarele 15 luni să fie egal cu salariul, dar în limita sumei de 1350 lei“, a explicat Constantin Barbu, consilier în cadrul Regionalei CFR Craiova.

Sindicaliştii au fost nevoiţi să accepte concedierile

Conducerea CFR a avut mai multe discuţii cu sindicatele, care s-au văzut nevoite să accepte că o parte dintre angajaţi nu au ce să mai facă la locul de muncă. „Concedierile s-au realizat în special pe criterii de competenţă, dar am avut grijă ca oamenii cu probleme sociale deosebite să îşi păstreze locul de muncă. S-au respectat prevederile Contractului Colectiv de Muncă şi am primit asigurări că, în cazul relansării economice a companiei, oamenii vor fi chemaţi înapoi la serviciu“, a explicat Octavian Frunză, lider de sindicat la CFR.
Conducerea companiei susţine că în urma acestor concedieri, activitatea de transport marfă ralizată de CFR nu va fi afectată în niciun fel.

CFR nu ştie câţi salariaţi concediază

Cei mai mulţi dintre salariaţii dinsponibilizaţi sunt de la Depoul din Piatra-Olt. De la Slatina vor pleca acasă aproximativ 20 de salariaţi, însă compania CFR a precizat că nu are date clare legate de numărul salariaţilor care vor fi concediaţi din fiecare localitate  a judeţului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite