Slatina: Aproape 1.200 de pachete de ţigări de contrabandă au fost ridicate în urma percheziţiilor din Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au desfăşurat astăzi o acţiune pe linia combaterii traficului cu produse accizabile din tutun şi produse alcoolice contrafăcute ce provin din fraude vamale şi contrabandă.

Astfel, în baza unor mandate, oamenii legii au efectuat patru percheziţii domiciliare în localităţile Slatina şi Găneasa. Poliţiştii au găsit la domiciliul lui Costinel Robert Enache, de 34 ani, din comuna Găneasa, sat Oltişoru, 1.180 pachete de ţigări, de diferite mărci, fără timbru fiscal de marcare. Bărbatul a declarat că ţigările au fost achiziţionate de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte şi că erau destinate comercializării către diferite persoane, în general distribuitori de astfel de produse. „Întreaga cantitate de ţigări a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii accizei sustrase de la plată către bugetul de stat, valoarea estimată a prejudiciului fiind de 1.200 lei”, a spus comisarul Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.
Robert Enache s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Intervenţie Rapidă, ai Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă şi al jandarmilor din Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite