Slatina: Aproape 1.000 de olteni cu viroze sau pneumonii au ajuns la doctor într-o singură săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii se aşteaptă ca numărul cazurilor de îmbolnăvire să crească în următoarea perioadă, temperaturile scăzând pe zi ce trece.

Odată cu scăderea bruscă a temperaturilor şi numărul pacienţilor care au ajuns la medic acuzând febră, tuse sau dureri în gât a crescut. Epidemiologii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt au raportat în numai o săptămână aproape 1.000 de cazuri de îmbolnăviri în întreg judeţul Olt. S-au înregistrat 610 cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii (IACRS), dintre care 104 s-au soldat cu internări în spital, şi 330 de pneumonii, 157 de bolnavi rămânând sub supraveghere medicală.

Vaccinul gripal şi consumul de fructe, recomandate

Din statistica întocmită de DSP Olt reiese că cei mai predispuşi la îmbolnăvire au fost preşcolarii, şcolarii dar şi persoanele în vârstă. Deşi se aşteaptă ca numărul virozelor să crească în următoarea perioadă, fiind prognozate temperaturi scăzute, epidemiologii sfătuiesc populaţia cum să se protejeze de viruşi. „Consumul ridicat de fructe, care sunt bogate în vitamina C ne poate proteja de viroze. De asemenea recomandăm vaccinul gripal care este în măsură să ne protejeze de gripa sezonieră“, a precizat Gabriela Gogiu, din cadrul DSP Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite