Slatina: Apartamente din ce în ce mai ieftine, dar tot fără clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile imobiliare îşi numără clienţii pe degete. Ofertele lansate chiar şi de mai bine de o jumătate de an nu le fac cu ochiul, în ciuda costului în continuă scădere.

Piaţa imobiliară slătineană nu dă semne de revenire. Preţurile, în continuă scădere, nu fac cu ochiul clienţilor, deşi sunt numeroşi doritori să-şi cumpere o casă. „Avem oferte lansate şi din septembrie 2010 şi cărora nu le găsim cumpărător. Deşi este cu mult mai mic decât anul trecut, rămâne destul de ridicat pentru posibilităţile clienţilor. Cred că şi dacă ar mai scădea cu câteva sute de milioane de lei vechi, nu prea ar conta”, spune Angelica Drejoi, agent imobiliar.

Progresul, cartierul cel mai ieftin

Cea mai mică ofertă se păstrează pentru locuinţele din cartierul Progresul. Aici, un apartament cu două camere se vinde cu 72.000 de lei, în timp ce unul din centru poate fi de trei ori mai scump. Zone ieftine mai sunt ACR şi Oraşul Vechi, la polul opus situându-se cartierele de vile, unde numai terenul depăşeşte costul unui apartament. 
O garsonieră se poate cumpăra în Slatina de la 80.000 de lei (str.Libertăţii) la 25.000 de euro (Cartierul Nou), un apartament cu două camere de la 72.000 (Progresul) la 50.000 euro (Primăverii), un apartament cu trei camere de la 100.000 lei (Progresul) la 35.000 de euro (A.I Cuza). Casele pornesc de la 80.000 lei (Tudor Vladimirescu) şi pot ajunge la 275.000 de lei (vilă Clocociov).
Cel mai scump imobil pus în vânzare în acest moment în Slatina este o clădire cu două etaje, pe strada Salcâmului, pentru care se cere 200.000 de euro.
„În ultimele luni, de la lansarea programului Prima Casă, numeroşi tineri au călcat pragul agenţiilor, interesându-se de preţ. Din păcate, puţini sunt cei care şi cumpără. Una din cauze este şi faptul că mulţi dintre proprietari nu acceptă cumpărarea cu credit, cred că nu înţeleg mecanismul bancar”, spune agentul imobiliar.
Chiar dacă preţurile sunt în scădere, tinerii spun că tot nu-şi permit să cumpere, creditele fiind acordate destul de greu. „Ne-am interesat şi noi. Am văzut că au scăzut preţurile. Prima Casă arată bine pe hârtie- avans mic, dobândă avantajoasă, dar tot nu ne încadrăm cu salariul nostru mic pentru un credit. Va trebui să mai aşteptăm”, spune Marieta Iacob, o tânără de 27 de ani, angajată călcător într-o croitorie.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite