Slatina: Ansamblul Doina Oltului pregăteşte spectacolul aniversar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ansamblul Profesionist "Doina Oltului" va împlini de Sfântul Nicolae, patronul spiritual al formaţiei, 31 de ani de existenţă. Evenimentul urmează să fie sărbătorit aşa cum se cuvine unui ansamblu a cărui valoare este recunoscută pe plan internaţional.

De ziua ansamblului, directorul Costin Alecsandrescu pregăteşte un spectacol de excepţie la Slatina. „Spectacolul este stabilit pentru data de 3 decembrie. Ne-am propus să oferim publicului iubitor de folclor o gală, invitaţi să urce pe scenă fiind aproape toţi soliştii care au cântat în acest ansamblu. Bineînţeles, cu excepţia celor care acum cântă în Ceruri sau se află în imposibilitate de a răspunde invitaţiei.”, declară Alecsandrescu.
De-a lungul celor trei decenii, au cântat cu „Doina Oltului”: Ion Dolănescu, Tiberiu Ceia, Vasilica Dinu, Ioana State, Dan Voinicu, Tudoriţa Gorjanu, Maria Ghinea, Costinel Alecsandrescu, Ion Liu, Constantin Măgureanu, Cătălin Bărbulescu şi mulţi alţii. Printre solişti s-a numărat chiar regina rromilor din Europa. Lucica Tudor a plecat în 1995 într-un turneu cu „Doina Oltului”, cu paşaport de serviciu, şi a rămas în Italia unde, în urmă cu şapte ani, a fost încoronată regina rromilor de însuşi Episcopul Gherasim.
„Doina Oltului” a fost înfiinţată ca formaţie de amatori în 1979, de Sfântul Nicolae, şi a dobândit statutul de ansamblu folcloric profesionist pe 1 martie 1993.

Palmares
Ansamblul oltean a obţinut numeroase premii la diverse festivaluri cu caracter naţional şi internaţional, printre cele mai importante enumerăm:
- Premiul I la Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur”, Braşov, 2004 şi 2005;
- Premiul I la Festivalul Internaţional de Folclor „Arcanul", Radăuţi, 2004;
- Premiul special - Festivalul Internaţional „Dunarea, fluviu al Europei", Tulcea, 2003 şi 2005;
- Marele premiu la Festivalul Naţional Concurs al Cântecului şi Dansului Popular Românesc „Dor de la izvor”, Mamaia, 2002;
- Premiu special Bruxelles, spectacol oferit pentru trupele NATO, 1999;
- Premiu special- placheta oraşului Viena, 1998;
- Marele premiu la Festivalul Internaţional de la Bavaria, 2008;
- Marele premiu la Festivalul Internaţional din Serbia, 2009;
- Premiul I la Festivalul Internaţional din Munchen, 2009;
- Premiul de excelenţă Callatis, 2009.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite