Slatina: Angajaţii din primării, învaţaţi să aibă grijă de copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul s-a încheiat printr-un seminar care a avut loc la Consiliul Judeţean
Proiectul s-a încheiat printr-un seminar care a avut loc la Consiliul Judeţean

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt a dus la cursuri de asistenţă socială 60 de angajaţi din primăriile din judeţ, în special din mediul rural.

Proiectul „Dezvoltarea serviciilor comunitare pentru copil şi familie câştigat anul trecut de DGASPC Olt s-a încheiat ieri cu succes. Cu cei 182.850 lei alocaţi de Asociaţia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului, specialiştii olteni au înfiinţat un serviciu care se ocupă de asistenţa socială pentru copil şi familie în întregul judeţ şi au trimis la cursuri de asistenţă socială 60 de angajaţi ai primăriilor.
„Serviciul pentru coordonarea activităţilor administraţiei publice locale în domeniu asistenţei sociale pentru copil şi familie a fost înfiinţat în cadrul acestui proiect şi cuprinde asistenţi sociali, un psiholog, un socilog şi un jurist care se ocupă de protecţia copiilor şi a familiilor lor. În cadrul proiectului a fost tipărit şi manualul «Rolul şi responsabilităţile structurilor comunitare consultative în protecţia şi promovarea drepturilor copilului»“, a spus Luminiţa Tudora directrul DGASPC Olt.
O parte dintre primările din judeţ nu şi-au trimis reprezentanţii la cursurile de asistenţă socială, deşi acest domeniu este deficitar în special în mediul rural, în Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite