Slatina: Andreia Dăbuleanu vrea să ajungă în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Provine dintr-o familie în care sportul a fost mereu pe primul loc şi îşi doreşte, la rândul ei, să aibă performanţe în acest domeniu.

Avea doar trei ani când a intrat prima dată în sala Liceului cu Program Sportiv Slatina, unde tatăl ei, profesorul Victor Dăbuleanu, pregătea echipa feminină de handbal. De atunci a fost nelipsită de la antrenamente sau meciuri şi a ştiut că vrea să devină o sportivă cunoscută.
“Faptul că tatăl meu este antrenor de handbal a avut un rol decisiv în alegerea pe care am făcut-o. Am intrat în sala de sport încă de la o vârstă fragedă. Eram prezentă la antrenamente, mergeam în cantonamentele echipei  şi aşa mi-am dat seama că îmi place handbalul”, spune Andreia Dăbuleanu.

Oferte de la cluburi importante

Din clasa a III-a a început să practice în mod organizat acest sport, primul antrenor fiind chiar tatăl ei. Doi ani mai târziu a intrat cu echipa în competiţiile oficiale, reuşind calificări la turneele semifinale ale Campionatului Naţional de Handbal pentru junioare II şi III. Prin evoluţiile sale, Andreia a atras atenţia tehnicienilor de la Centrul de Excelenţă Râmnicu Vâlcea, care au dorit-o acolo. A preferat să rămână la Slatina. “ Anul trecut am avut o ofertă să plec la Centrul de Excelenţă, unde sunt aduse cele mai bune jucătoare din ţară. Puteam să ajung şi la Tomis Constanţa, formaţie la care tatăl meu este antrenor în prezent, dar el a considerat că sunt prea mică pentru a pleca departe de casă. Am destul timp să ajung la o echipă mare, aşa cum au făcut şi alte fete care s-au format aici. Pe lângă LPS, unde ne pregăteşte doamna profesoară Iulia Păsărică, am avantajul de a lucra cu tata şi pot să-mi îmbunătăţesc jocul”, a povestit tânăra handbalistă.

Modelul ei, Adina Meiroşu de la Oltchim

Andreia vrea să îi calce pe urme lui Victor Dăbuleanu care a evoluat la echipe importante din handbalul românesc. Antrenorul a dus în premieră o formaţie din Slatina în Liga Naţională. Tânăra îşi doreşte ca în viitor să joace la Oltchim Râmnicu Vâlcea, modelul ei fiind Adina Meiroşu. “Sportul mi-a dat mai multă încredere şi abilitatea de a mă descurca singură. Mi-a plăcea să ajung să joc la Oltchim. Jucătoarea mea preferată este Adina Meiroşu de la care am şi un autograf pe o minge de handbal, pe care mi l-a dat după un meci la Vâlcea”, mai spune Andreia. Deşi are un program încărcat, ea nu neglijezjă nici şcoala, având rezultate foarte bune la învăţătură. “Îmi plac foarte mult româna şi matematica. La aceste materii am notele cele mai mari. Până acum am luat numai premiul I cu medii de peste 9,50. Vreau să urmez Liceul cu Program Sportiv, iar apoi Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, pentru a deveni profesoară”, a mărturisit tânăra handbalistă.  


Născută. 3 octombrie 1995, Corabia, judeţul Olt
Studii. Elevă în clasa a VIII-a la Liceul cu Program Sportiv Slatina
Idealuri. Îşi doreşte să joace handabal la cel mai înalt nivel

Ce-i place
Să citesc, dar şi să mă plimb cu prietenii. Timpul meu liber e destul de puţin, dar atunci când îl am, profit de el. Câteodată mai stau şi la calculator. Cel mai mult îmi place handbalul, iar dacă ar fi să mai aleg odată, tot asta aş face.

Ce nu-i place
Nu suport să pierd. Nu îmi place înfrângerea în niciun domeniu. Notele care nu sunt maxime mă nemulţumesc. E important să ai mentalitate de învingător, dar atunci când vin şi eşecuri există riscul să te prăbuşeşti şi e destul de greu să revii.

Întrebări şi răspunsuri

Ce calităţi crezi că ar trebui să aibă un handbalist?

Pe lângă calităţile fizice şi morale pe care trebuie să le aibă un sportiv, primează disciplina şi voinţa. Au fost destule jucătoare talentate care n-au reuşit să ajungă la un nivel înalt pentru că le-au lipsit cele două însuşiri. Poţi avea rezultate doar dacă îţi doreşti cu adevărat acest lucru şi te implici în ceea ce faci. 

De ce i-ai sfătui pe tineri să facă handbal?
Handbalul e un mod plăcut de a petrece timpul liber. Sportul înseamnă sănătate. Decât să stai ore întregi în faţa calculatorului, e mai indicat să faci mişcare. Sportul te poate dezvolta ca om şi îţi dă încredere în propriile forţe. Când faci handbal de performanţă trebuie să ai şi un regim de alimentaţie sănătos şi mese regulate. 



 


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite