Slatina: Andreea Popescu încurajează tinerii să ia banii Uniunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A trecut de la realizarea de ştiri şi tolk-showuri sociale pentru o televiziune locală la imaginea unei organizaţii nonguvernamentale care oferă consultanţă şi management al proiectelor. Îi îndrumă pe elevi şi studenţi să înveţe să scrie proiecte şi realizează o emisiune dedicată mediului de afaceri şi posibilităţilor de finanţare europeană.

A intrat în lumea media în urmă cu patru ani, ca reporter şi moderator Tv, iar microbul i-a pătruns în sânge. Realiza ştiri, un tolk-show pe teme sociale şi politice şi uneori prezenta jurnalele de ştiri. După doi ani s-a orientat spre un alt job, însă nu a putut rupe definitiv legătura cu presa. „Încă mai sunt pasionată de ştiri, de televiziune. Drept dovadă, am o colaborare cu o televiziune locală şi realizez o emisiune dedicată mediului de afaceri şi posibilităţilor de finanţare din partea Uniunii Europene. Trecerea a fost bruscă, de la un mediu alert, la munca de birou”, mărturiseşte Andreea Popescu.

Promovează proiectele cu finanţare europeană

Vorbitoare de limba engleză şi franceză, proaspăt traducător autorizat şi interpret, Andreea s-a orientat spre organizaţia nonguvernamentală Europroject, un centru de consultanţă şi management al proiectelor. „Ca PR al organizaţiei, sunt implicată în promovarea imaginii şi serviciilor oferite de Europroject prin promovarea proiectelor cu finanţare europeană. Activitatea noastră nu se rezumă la scrierea de proiecte. Oferim cursuri gratuite, paleta noastră cuprinzând manageri, întreprinzători, tineri antreprenori, elevi, studenţi, şomeri. Cei mai tineri cursanţi au 18 ani, dar avem şi cursanţi de peste 60 de ani- manageri de proiect şi resurse umane- care au absolvit cu brio”, prezintă asistentul manager o parte a activităţii desfăşurate la ONG.

Informează tinerii cum pot avea propria afacere

Andreea Popescu spune că tinerii ar trebui mai mult impulsionaţi să înveţe să scrie proiecte pentru a-şi deschide afaceri sau să participe la cursuri şi ne relatează noul proiect care vizează facilitarea inserţiei pe piaţa muncii a elevilor şi studenţilor: „Proiectul  „Start you” este cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi constă în constituirea a şapte centre Start-up în ţară, unul fiind la Slatina. În cele 70 de ateliere de lucru se va urmări dezvoltarea spiritului antreprenorial pentru 1.500 de elevi şi studenţi care îşi vor dezvolta competenţele personale şi profesionale. Tinerii vor avea oportunitatea de a interacţiona cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru inspiraţie şi suport în vederea dezvoltării propriilor intreprinderi simulate”.


Profil
NĂSCUTĂ. 5 decembrie 1984, Bucureşti
STUDII. Facultatea de Limbi Moderne Aplicate, Sibiu
FAMILIE. Căsătorită, nu are copii

•• ce-i place
„Îmi place weekendul pentru că abia aştept să petrec mai mult timp alături de familie. Ador ieşirile în natură şi marea”.

•• ce nu-i place
„Urăsc falsitatea la oameni şi lipsa de curaj. Nu-mi plac restricţiile”.

Întrebări şi răspunsuri
•• Ai avea curajul să-şi deschizi propria afacere apelând la serviciile Europroject?

Da! Este un pic cam devreme să vorbim despre acest lucru. Acum sunt în faza acumulării de experienţă şi aflarea tuturor secretelor şi mecanismelor unei reuşite în afaceri. Cred că tinerii ar trebui să aibă mai mult curaj în a-şi pune în practică ideile, mai ales cele de afaceri, dar pentru asta e nevoie de practică pe lângă întreprinzători cu experienţă. Încurajez la orice vârstă participarea la cursuri autorizate.

•• Ce sfat le dai tinerilor care îşi doresc o carieră în afaceri?

În primul rând, să profite de orice ocazie de a-şi îmbunătăţi cunoştinţele şi informaţiile (cursuri, traininguri, work-shopuri), să fie tot timpul la curent cu ceea ce se întâmplă pe plan naţional şi european din punct de vedere economic. Trebuie să încece să se facă auziţi.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite