Slatina: Anchetatorii nu exclud varianta crimei în cazul bărbatului împuşcat de prietenul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţia şi fratele lui Marin vor ca ucigaşul să fie pedepsit
Soţia şi fratele lui Marin vor ca ucigaşul să fie pedepsit

Deşi familia bărbatului împuşcat de prietenul său ar vrea să îl supună pe ucigaş testului cu detectorul de minciuni, anchetatorii spun că rezultatul acestuia nu poate fi luat în calcul.

O singură dovadă ar fi suficientă pentru ca procurorii să îl aresteze pe Marius Stanciu, tânărul care şi-a împuşcat prietenul cu arma de vânătoare într-un apartament din Slatina, pe 26 ianuarie. Anchetatorii vor să afle dacă Marius a apăsat pe trăgaci intenţionat sau dacă totul s-a întâmplat din greşeală, însă nu au suficiete probe pentru a da un vedrict în acest caz, deocamdată. Aşteaptă expretiza efectuată la arma crimei, însă spun că bărbatul care şi-a ucis prietenul poate fi arestat în orice moment, dacă o să apară o docadă care să îi incrimineze. „Aş fi putut să îl arestez încă de atunci, din seara în care s-a petrecut incidentul, însă nu am avut nicio dovadă că el a apăsat pe trăgaci cu intenţie. Inculpatul şi italianul susţin amndoi că totul a fost un accident. În cazul acesta, dacă aş fi propus arestarea inculpatului, judecătorii l-ar fi eliberat din lipsă de probe. Aştept rezultatul expertizei balistice, care va sosi cel mult în câteva săptămâni, pentu că nu ne putem prunuţa încă dacă este vorba de culpă sau intenţie“, a explicat Ştefan Noajă, procurorul de caz.

„Deocamdată mergem pe mâna procurorilor“

Familia lui Marin Cârstea, bărbatul împuşcat, aşteaptă ca justiţia să facă  dreptate, iar vinovatul să fie pedepsit. „Am încredere că justiţia le va aplica pedeapsa pe care o merită. Amândoi au greşti, şi Marius şi italianul şi trebuie să plătească. Fratele meu zace în pâmânt, iar ei sunt în libertate. Cum credeţi că ne simţim?“, pune cu durere în suflet Constantin, fratele lui Marin Cârstea.
Nici italianul Davide del Bella nu va scăpa basma curată, spun anchetatorii. „Italianul este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Chiar dacă a avut arma în husă, aşa cum a declarat, nu avea voie să o lase nesupravegheată. Ar fi trebuit să o ia cu el chiar şi dacă mergea la toaletă, pentru a evita o asemenea tragedie“, a mai spus procurorul Noajă.

Seara tragediei

Marin Cârstea a fost împuşcat în abdomen de Marius Stanciu în seara de 26 ianuarie. Cei doi împreună cu italianul Davide şi iubita acestuia se aflau într-un apartament de pe strada Elena Doaman din cartierul Steaua, când s-a petrecut tragedie. Marius suşine că a luat arma italianului din curiozitate şi a îndreptat-o în glumă către Marin Cârstea, însă din greşeală a apăsat pe trăgaci. Abdomenul lui Marin a fost ciuruit de alice de vânătoare, iar bărbatul amurit pe masa de operaţie, al scurt timp după incident. Nu avea nicio şansă de supravieţuire, spun medicii. Bărbatul a lăsat în urmă o fetiţă de patru ani, un băiat de 10 ani şi o soţie care încă nu şi-a revenit din şocul produs de moartea fulgerătoare a soţului său.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite