Slatina: Anchetă în cazul scandalului de la Şcoala Leleasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt, dar şi poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz şi le cercetează pe cele două cadre didactice care se acuză reciproc.

Conflictul dintre Carmen Stroe, directoarea Şcolii Generale cu clasele I-VIII din comuna Leleasca, şi Mariana Vasilescu, dascăl la aceeaşi unitate de învăţământ, a ajuns la urechile reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt. Aceştia vor începe astăzi o anchetă pentru a stabili cine se face vinovat de cele întâmplate. “O comisie de disciplină va merge la Şcoala Leleasca pentru a stabili ce s-a întâmplat. Doamna directoare şi doamna învăţătoare riscă de la avertisment până la mustrare scrisă sau chiar micşorarea salariului”, a spus Gabriela Constantinescu, purtătoarea de cuvânt a IŞJ Olt. Scandalul dintre cele două cadre didactice a izbucnit miercuri, în cancelaria şcolii.

image

Ştefan Stroe, soţul directoarei, îi ia apărarea şi spune că aceasta este nevinovată

“Doamna învăţătoare a depus o cerere pentru titularizare, iar Consiliul de Administraţie nu a aprobat-o pentru că nu există un post viabil. Am chemat-o pe doamna învăţătore să îi aduc la cunoştinţă lucrul acesta şi am rugat-o să semneze. Dânsa mi-a luat foile din mână şi le-a mototolit. M-am repezit să recuperez documentele şi asta a fost tot, nu am lovit-o, nu am bătut-o”, susţine Carmen Stroe. Învăţătoarea spune însă că altfel s-au petrecut lucrurile. “Doamna directoare m-a muşcat de mână, m-a îmbrâncit şi m-a lovit. Există martori care au văzut ce s-a întâmplat”, afirmă Mariana Vasilescu.

image

Învăţătoarea Mariana Vasilescu susţine că a fost agresată de directoarea şcolii

"Este o răzbunare!”

Directoarea şcolii din Leleasca spune că scandalul în care este implicată i-ar fi fost “fabricat” de fosta directoare a şcolii, Niculina Boştinaru. “Dânsa a fost directoarea unităţii de învăţământ timp de 10 ani şi nu i-a convenit când i-am luat locul. Probabil, soţul ei a îndemnat-o pe învăţătoare să facă plângere împotriva mea”, a spus Carmen Stroe. “Nu este adevărat, nu am nimic cu ea. Nu eu am pus-o să o bată în învăţătoare”, susţine directoarea acuzată.

image

Niculina Boştinaru, fosta directoare a şcolii din Leleasca

Mariana Vasilescu mai spune că familia lui Carmen Stroe a ameninţat-o că o va da afară din învăţământ, dacă nu-şi va retrage plângerea făcută la poliţie.

image

Poliţiştii vor audia martorii în acest caz, urmând să ia măsurile legale. „Facem cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul“, a spus comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite