Slatina: Ambulanţa în criză: doi medici la peste 150 de cazuri pe zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai 2 medici, din cei 22 pe care îi are Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt la Slatina, lucrează pe tură. Aceştia nu fac faţă la cele peste 150 de solicitări zilnice.

După o zi normală de lucru de 12 ore la SJA Olt cei doi medici care sunt de serviciu ajung acasă frânţi de oboseală. Cu un număr de peste 150 de solicitări în fiecare zi, cadrele medicale fac faţă cu greu situaţiei. „E foarte greu. De exemplu eu astăzi am fost la un caz într-o comună din judeţ, iar colegul meu a mers în acelaşi timp la o altă solicitare şi am rămas descoperiţi. Dacă în acest timp ar fi fost o altă solicitare la care trebuia să meargă un medic nu mai avea cine să se ducă. Dacă s-ar mai face angajări ar fi mai uşor pentru noi“, a spus unul dintre medicii care lucrează la Serviciul de Ambulanţă Olt.
Şi conducerea SJA Olt cunoaşte situaţia. „În momentul în care cei doi medici sunt plecaţi amândoi la solicitări, dacă avem un alt caz chemăm un cadru medical din ziua liberă. Din cei 22 de medici pe care îi avem la Slatina, măcar unul poate veni la muncă. Dacă s-ar debloca posturile, anul acesta am putea angaja 5 medici şi ar fi mult mai uşor“, a spus managerul Laurenţiu Moisiu.

„Au venit doi asistenţi, fără medic“

Nu de puţine ori, pacienţii au fost nemulţumiţi de serviciile oferite de ambulanţă. O situaţie similară s-a petrecut în urmă cu o săptămână, atunci când familia copilului care s-a sufocat cu un balon a făcut acuzaţii dure la adresa ambulanţierilor. „Am dat vreo 20 de telefoane la 112 până să vină ambulanţa. Plecasem cu copilul spre spital şi ne-am întâlnit cu salvarea pe drum. A ajuns după mai bine de o jumătate de oră. Au venit doi asistenţi, fără medic. Copilul nu era mort, respira în ambulanţă”, a spus disperată Mihaela Buşcă, mama micuţului. „Nu avem cum să trimitem doi asistenţi pe salvare. Echipajul a fost compus dintr-un medic, un asistent medical şi şoferul”, a explicat atunci managerul Laurenţiu Moisiu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite