Slatina: Ambulanţa a pierdut ieşirea de urgenţă şi un hangar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii vor intra în posesia terenului revendicat. Consiliul Judeţean Olt a început demolarea pentru eliberarea suprafeţei respective.

Familia Ţenea din Slatina a revendicat şi a câştigat în instanţă 1.319 mp, o parte a terenului din curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Olt, iar Consiliul Judeţean, în patrimoniul căruia se afla terenul revendicat, a emis o hotărâre prin care restituia proprietarilor suprafaţa cu pricina, însă din lipsă de fonduri nu a fost eliberat terenul până acum. Consiliul Judeţean Olt a început în urmă cu câteva zile lucrările de demolare pentru eliberarea suprafeţei de 1.319 mp. Pe acest teren era ridicat un hangar, în care erau depozitate diverse materiale sau chiar salvările. Şi tot aici era şi ieşirea de urgenţă. „Este o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, iar terenul trebuia eliberat. Am găsit o soluţie pentru a muta ieşirea de urgenţă, care va fi spre Palatul de Justiţie şi pentru a le face loc ambulanţelor vom modifica garajele. Încercăm să ne descurcăm şi fără acel teren. Nu am putut ajunge la nicio înţelegere cu proprietarii, au cerut mulţi bani“, a declarat managerul SJA Olt, Laurenţiu Moisiu.

Proprietarii au făcut oferte CJ Olt

Proprietarii terenului susţin că au făcut mai multe oferte Consiliului Judeţean Olt. „Noi suntem proprietarii de drept ai acestui teren. Acolo au avut bunicii mei casă. Noi am făcut mai multe oferte Consiliului Judeţean: cumpărarea totală, parţială sau închirierea. Nu vrem să afectăm pe nimeni, mai ales cetăţenii. Am avut mai multe propuneri de la oameni care vroiau să-l cumpere cu un preţ şi să-l vândă mult mai scump la CJ. Noi vrem să ne folosim de acest teren. Deocamdată nu ştim dacă o să construim ceva acolo sau o să-l vindem“, spunea Cătălin Ţenea, fiul Elenei Ţenea, proprietara terenului.


INFO BOX
Proprietarii au cerut 2.500 euro pentru închirierea terenului


Dacă CJ ar fi dorit să cumpere terenul în termen de 30 de zile de la primirea ofertei proprietarii cereau 175 euro/mp. Dacă era cumpărat între 30-60 de zile preţul urca la 185 euro/mp, iar dacă tranzacţia avea loc la 120 de zile preţul ajungea la 235 euro/mp. Închirierea suprafeţei ar fi costat 2.500 euro/lună.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite