Slatina: Alro, Pirelli şi Europroject îi învaţă meserie pe şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul Europroject din Slatina a obţinut o finanţare de 3,5 milioane de euro pentru a-i ajuta pe şomerii din Slatina să-şi găsească mai uşor un loc de muncă.

Centrul de Consultanţă şi Management al Proiectelor Europroject din Slatina a bătut palma cu fabricile Alro, Pirelli şi Prysmian, şi a lansat ieri un proiect care îşi propune să-i ajute pe şomerii olteni să-şi găsească un loc de muncă. „Este primul proiect strategic care se desfăşoară în regiunea noastră. Vom crea două centre, job-cluburi, unul la Slatina şi unul în Cluj. Grupul ţintă este format din 1638 persoane, din care 163 sunt femei, 1310 sunt tineri şomeri şi 163 şomeri de lungă durată. Estimăm că din cele peste 1.600 de persoane 200 îşi vor găsi un loc de muncă până la sfârşitul proiectului“, a spus Florin Jianu, preşedintele Centrului Europroject, iniţiatorul proiectului.

Mecanic, electrician sau operator cauciuc, meserii la căutare

Fabricile Alro Slatina şi Pirelli Tyres România vor contribui, în calitate de parteneri, la formarea profesională a şomerilor care fac parte din grupul ţintă. „Şomerii vor putea învăţa meseria de mecanic, electrician, operator cauciuc şi multe altele“, a explicat Giussepe Cangelosi, directorul general Pirelli. Şi Alro Slatina este un partener strategic în acest proiect. „Simţim emoţie şi satisfacţie că avem prilejul să oferim un exemplu şi că se pot face proiecte atât de interesante şi la noi“, a declarat Nicu Durău, director la Alro.
Pentru şomerii din Slatina, vestea înfiinţării acestui centru este binevenită. „Este foarte greu să-ţi găseşti un loc de muncă în ziua de azi. Nimeni nu mai angajează din cauza crizei. Mi se pare o idee foarte bună. Poate aşa o să ne găsim şi noi mai uşor de muncă“, a spus Nelu Stoian, şomer. 

INFOBOX
Obiectivele proiectului

Proiectul iniţiat de Centrul Europroject îşi propune să dezvolte serviciile de informare, consiliere în carieră şi dezvoltare persoanlă pentru şomerii din ele două regiuni. Facilitarea accesului şomerilor la programe de foarmare profesională şi ocupare în meserii cerute pe piaţa muncii este un alt mare obiectiv al proiectului.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite