Slatina: Alpinistul Horia Dan Colibăşanu va duce steagul Slatinei pe Himalaya

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Horia Colibăşanu vrea să cucerească cel mai periculos munte din lume
Horia Colibăşanu vrea să cucerească cel mai periculos munte din lume

Primăria este sponsorul offcial al expediţei pe vârful Annapurna, pentru care a alocat 21 000 de lei. Horia Dan Colibăşanu va duce steagul cu stema Slatinei pe cel mai periculos vârf din lume, Annapurna, din masivul Himalaya din Nepal.

Primăria Slatina va finanţa cu 21 000 de lei expediţia în Himalaya a lui Horia Dan Colibăşanu care vrea să cucerească cel mai periculos munte din lume Annapurna de 8.091 metri, numit “muntele ucigaş”.
Alpinistul care acum este medic stomatolog în Timişoara, a copilărit în Slatina, unde locuiesc în prezent şi părinţii lui, a terminat Liceul Ion Minulescu, iar în 2004 a devenit cetăţean de onoare al oraşului.
Primăria Slatina i-a mai dat bani şi pentru alte expediţii, dar acum este singura dată când finanţează una dintre ele. “Este prima expediţie unde numele meu este asociat cu cel al unui sponsor care este Primăria Slatina. M-au mai ajutat şi acum 6 ani, iar acum vreau şi eu să duc numele acestui oraş dincolo de graniţele ţării. Este oraşul copilăriei mele, prietenii mei din liceu sunt aici”, a declarat pentru Adevărul de Seară Horia Dan Colibăşanu.

Steagul de pe biroul primarului va ajunge deasupra lumii

Expediţia se va numi Slatina-Annapurna, titulatură pe care alpinistul o va folosi în toate conferinţele de presă şi transmisiunile radio şi TV. Dacă va reuşi să cucerească vârful Annpurna, Horia va pune alături de steagul românesc şi pe cel cu stema Slatinei. “Sper să reuşesc să ajung acolo sus şi lumea să vadă tricolorul românesc, dar şi steagul cu stema Slatinei care este chiar cel care a stat până acum pe biroul primarului”, a spus Horia.
Atingerea vârfului Annapurna ar fi o premieră naţională, la expediţie,  Horia Dan Colibăşanu şi echipa de alpinişti cu care va merge, nu vor avea butelii de oxigen, şerpaşi.
Horia Colibăşanu este primul român român care a atins, în anul 2004, vârful himalayan K2 (8.611m), stabilind cea mai bună performanţă a alpinismului românesc. Pe Annapurna a mai încercat să ajungă de două ori, în 2007 şi 2008. “Horia este unul dintre cei mai mari alpinişti români şi noi l-am ajutat ori de câte ori ne-a cerut-o. Sunt sigur că va reuşi să ajungă de această dată pe Annapurna. El este imaginea Slatinei în străinătate”, a precizat primarul Darius Vâlcov.
Expediţia din acest an costă aproximativ 24.000 de euro. Cei mai mulţi bani sunt oferiţi de primărie, iar restul de diferiţi sponsori.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite