Slatina: Alpinistul Horia Colibăşanu vine la Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aşa cum a promis atunci când era încă în Himalaya şi a reuşit să urce în premieră pe cel mai periculos munte din lume, Annapurna de 8.091 de metri, alinistul Horia Colibăşanu vine în oraşul natal ca să le poveatească slătinenilor despre expediţie.

Expediţia Slatina-Annapurna se va încheia oficial mâine, la Slatina, la Casa Căsătoriilor când alpinistul Horia Colibăşanu le va mulţumi slătinenilor pentru sprijin.  Sponsorul principal  a fost Primăria Slatina care a finanţat această expediţie cu 21 000 de lei. “Horia este unul dintre cei mai mari alpinişti români şi noi l-am ajutat ori de câte ori ne-a cerut-o. El este imaginea Slatinei în străinătate”, a precizat primarul Darius Vâlcov.Horia a dus steagul Slatinei pe muntele ucigaş. “Vreau ca toţi slătinenii să fie mândri de mine. Mi-am împlinit acest mare vis. Annapurna a fost o provocare”, a declarat Horia pentru Adevărul de Seară.
Medicul stomatolog din Timşoara care a copilărit la Slatina este la a treia tentativă de a urca pe cel mai dificil vârf din lume. “Sper să fie vreme bună, să ningă mult în cele două luni cât va dura expediţia şi să nu întîmpin nici un fel de probleme. De data aceasta, am mari speranţe că voi reuşi”, a spus alpinistul.

Cel mai bun alpinist

La această oră, Horia Colibăşanu este alpinistul cu cel mai impresionant palmares. Vârful Annapurna, de 8.091 de metri, este cel de-al patrulea optmiar urcat de Colibăşanu în premieră naţională. Prima premieră naţională a fost vârful K2, de 8.611 metri, din 2004, a doua a fost muntele Manaslu, de 8.163 metri, în 2006, iar a treia a fost Dhaulagiri, de 8.167 metri, în 2007. La toate aceste performanţe, care promovează alpinismul românesc la nivel mondial, se adaugă şi alte rezultate şi premii obţinute în expediţii-concurs din Europa.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite