Slatina: Alin Marian Buşu- talentat la clape, priceput la taste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvent al unui liceu cu profil matematică-informatică, vrea să devină profesor de muzică. Cântă la orgă electronică, pian şi face parte din Corul „Vocess Primavaera” şi Grupul Vocal „Junii Oltului”, fiind o tânără speranţă a muzicii populare olteneşti.

Student în anul I la Facultatea de Arte Bucureşti- specializarea Pedagogie muzicală, slătineanul Alin Marian Buşu se pregăteşte să devină profesor de muzică, pentru a putea dezvălui tainele acestei arte cât mai multor micuţi. În paralel, se pregăteşte să se impună pe piaţa muzicală ca solist, fiind considerat o tânără speranţă a muzicii populare olteneşti. Şi-a descoperit vocaţia pentru canto popular în urmă cu un an de zile, când a fost cooptat în Grupul vocal „Junii Oltului”, având deja un prim premiu câştigat- locul I la Concursul local „Floare de mac”. „Specialiştii în muzică m-au sfătuit să mă axez pe canto popular, pentru că vocea mea se pliază pe acorduri folclorice. Voi participa la mai multe festivaluri şi concursuri de muzică populară, pentru a deveni profesionist”, spune Alin.
Înainte de a i se descoperi aptitudinile pentru muzica populară, Alin a interpretat muzică uşoară. Cântă de cinci ani de zile alături de Corul „Vocess Primavaera” al Şcolii Populare de Arte şi Meserii Slatina. Vocea sa a impresionat în 2009 juriul Festivalului Naţional „Floare de castan” Costeşti, unde a câştigat locul I. A participat până acum la zece concursuri de interpretare, organizate la nivel judeţean şi naţional, însă de acum înainte se va axa numai pe cele de muzică populară, la care speră să impresioneze cu piesele alese din repertoriul renumitului solist oltean Constantin Enceanu. 

Studiază muzica din clasa I

A început să studieze muzica în clasa I, la Şcoala Populară de Arte şi Meserii Slatina, unde se pregăteşte şi în prezent, deşi este student. „Am studiat la început orgă electronică, profesor fiindu-mi directorul Marius Fieraru. După trei ani am trecut la pian, acest instrument ajutându-mă timp de cinci ani de zile să-mi dezvolt digitaţia şi auzul. Am făcut apoi trei ani de canto cu profesorul Deniza Silinescu. Îmi plac toate, dar aş dori să predau orgă electronică”, spune artistul.
Este supranumit „inginerul de sunet”, pentru că participă la realizarea negativelor pieselor cântate de corul din care face parte. Se pricepe la calculatoare, absolvind Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina – specializarea matematică- informatică. Nu a urmat o carieră în IT sau ca matematician, deşi a fost olimpic în gimnaziu. „Îmi place să lucrez cu calculatorul. Folosesc mai ales anumite programe de reglare a sunetului. Nu am ales să urmez o carieră în domeniul IT pentru că de mic am început cu muzica, nu m-am văzut făcând altceva. Am ales o carieră în muzică pentru că la Şcoala de Arte îmi petrec cel mai mult timp şi îmi place să cânt.”, poveşteşte Alin.

Profil

NĂSCUT. 10 iulie 1991, Slatina
STUDII. Student anul I Facultatea de Arte Bucureşti- Pedagogie muzicală
FAMILIE. Are un frate

•• ce-i place

„Îmi plac calculatoarele, să cânt şi să desenez. Îmi place să ajut copiii să înveţe tainele muzicii şi îmi place compania celor din jur.”

•• ce nu-i place

„Nu-mi place să fiu minţit sau să mi sea scundă lucruri. Nu-mi place să stau singur şi caut tot timpul compania cuiva”.

Întrebări şi răspunsuri
•• De ce ai ales o carieră în muzică şi nu una în informatică, spre exemplu?

Îmi plac calculatoarele şi le pot îmbina cu muzica. Spre exemplu, îmi place să lucrez negativele pieselor, fondul muzical. Am ales muzica pentru că Şcoala de Arte este pentru mine ca o a doua casă, aici îmi petrec cel mai mult timp şi îmi place ceea ce fac.

•• Care este interepretul de ale cărui piese te simţi cel mai apropiat ca stil, ca voce?

Din muzica uşoară îmi plac Marcel pavel şi Ovidiu Comornic, iar din cea populară îmi plac Ion Dolănescu şi Ionuţ Fulea şi să cânt muzică bănăţeană. Însă interpretul meu de suflet este Constantin Enceanu, ale cărui piese le cânt la concursuri şi festivaluri.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite