Slatina: Alin Băsăşteanu pune lupta cu focul în comunicatele de presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Când era mic îşi dorea să devină fotbalist. Teama că va sta departe de familie l-a făcut să îşi aleagă altă meserie, iar fotbalul a rămas pentru el doar o pasiune.

S-a hotărât se devină pompier în facultate. S-a înscris la concursul pentru ocuparea posturilor libere la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt, iar când a aflat că a luat examenul a fost cel mai fericit. „Nu am visat că voi ajunge pompier. În copilărie îmi place foarte mult fotbalul. Chiar îmi doream să ajung un fotbalist cunoscut. M-a speriat însă gândul că voi sta departe de familie şi am hotărât să îmi aleg altă meserie. În anul doi de facultate am aflat de posturile scoase la concurs de ISU Olt şi m-am bucurat foarte tare. M-am înscris, am început să mă pregătesc, atât fizic, cât şi moral şi am reuşit obţinut rezultatul dorit. Acum sunt foarte mândru că sunt pompier. Familia m-a susţinut de la început şi a fost alături de mine”, a povestit Alin Băsăşteanu.
Chiar dacă nu şi-a urmat visul, fotbalul a rămas marea lui pasiune. Participă la competiţiile sportive organizate de ISU Olt ori de câte ori are ocazia, iar în timpul liber nu ezită să încingă o miuţă. 

Are grijă de imaginea pompierilor olteni

Din 2007 este angajat al ISU Olt. Prima oară a lucrat în cadrul Compartimentului Secretariat şi Documente Clasificate. De la începutul anului 2010 ocupă funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei. „Când am aflat că voi fi purtător de cuvânt am privit ca pe o provocare acest lucru. Apoi am fost încântat de idee mai ales că am absolvit Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice. Încerc să îmi fac treaba cât mai bine şi să nu îi dezamăgesc pe oamenii care au avut încredere în mine şi-au dat ocazia de a reprezenta imaginea aceastei instituţii. Chiar dacă pare uşoară această meserie, implică multă muncă şi atenţie”, a mai spus pompierul.
Merge la intervenţii cu colegii atât ziua cât şi noaptea şi nu se teme de riscurile pe care le implică această meserie. „Sunt conştient că pot păţi ceva pe teren, să mă rănesc sau altceva, dar nu mi-e teamă de lucrul acesta. Îmi ajut colegii atunci când situaţia o impune şi fac tot ce pot pentru a salva bunuruile sau vieţile oamenilor. Fiecare intervenie este grea în felul ei, dar pe toate le tratăm cu seriozitate. Lucrăm contra timp şi intervenim cât mai repede pentru că o secundă contează atunci când este vorba de viaţa unui om”, a mărturisit Alin. Şi peste 10 ani se vede tot pompier, iar dacă ar fi să îşi mai aleagă odată meseria, ar face acelaşi lucru. 

Profil:

Născut. 30 ianuarie 1987 la Slatina
Studii. Colegiul Naţional Vocaţional Nicolae Titulescu din Slatina şi Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice Craiova.
Familie. Are o soră mai mare

Ce-i place

Să mă plimb cu prietenii, să fac sport şi să gătesc. Îmi place să face clătite şi cartofi prăjiţi. Mă simt bine atunci când citesc.

Ce nu-i place
Să fac cureţenie şi să mă uit la filme. Nu suport să stau degeaba, mă plictisesc foarte repede.

Întrebări şi răspunsuri:
Ai sfătui pe cineva să aleagă meseria de pompier?
Da, din toată inima. E cel mai frumos lucru să salvezi viaţa unui om. Nimic nu se compară cu asta. Meseria de pompier este un pic dificilă, dar merită toate eforturile pentru că satisfacţia morală atunci când salvezi pe cineva este foarte mare.

Cum ţi s-a părut ideea de  alucra încă din timpul facultăţii?
La început a fost un pic greu, dar m-am obişnuit repede, iar acum îmi fac meseria cu plăcere. Sistemul militar are reguli stricte şi impune o disciplină de fier, dar dacă iubeşti această meserie totul pare mai uşor.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite