Slatina: Alexia Gabriela, unul din bebeluşii de la Giuleşti, adusă acasă în sicriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lacrimi de suferinţă şi disperare în familia bebeluşului din Slatina care a murit în incendiul de la Maternitatea Giuleşti.

Trupul neînsufleţit al copilului care a sfârşit în infernul de la Maternitatea Giuleşti a fost adus astăzi acasă, la Slatina. Alexia-Gabriela Florescu este fiica şefului de post din comuna Izvoarele, Viorel Florescu. Părinţii micuţei sunt devastaţi. Şi-au dus copilul la Bucureşti să se facă bine şi l-au adus acasă în coşciug. „Suntem disperaţi. Şi aşa sufeream pentru că fetiţa era bolnavă. S-a născut la Slatina cu o malformaţie la inimă şi a fost trimisă acolo să se facă bine. În loc să o luăm sănătoasă de acolo, am adus-o acasă în coşciug”, a spus plângând bunica micuţei.  
Fetiţa s-a născut pe 16 iulie la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Pe 22 iulie, din cauza unei malformaţii cradiace a fost trimisă la Maternitatea Giuleşti. „A murit chiar în ziua în care împlinise o lună. Părinţii ei sunt distruşi, îşi doreau atât de mult un al doilea copil. Mai au o fetiţă de cinci ani, care nici nu ştie ce s-a întâmplat cu surioara ei. Nu avem curajul să-i spunem”, a adăugat bunica micuţei.    

Primul bebeluş care a murit în urma exploziei

Alexia-Gabriela Florescu este primul dintre cei cinci bebeluşi care au murit în urma exploziei de la Maternitatea Giuleşti. Potrivit medicului Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, fetiţa  a murit în noaptea de luni spre marţi.
 „Fetiţa era născută prematur şi era internată la Maternitatea Giuleşti de mai mult timp. Avea o malformaţie cardiacă. În urma exploziei, copilul a fost în stop cardiorspirator chiar în momentul în care a plecat de la Giuleşti către noi. A fost resuscitat de paramedicii de la SMURD şi şi-a revenit. Însă la câteva ore de la internare a făcut din nou stop cardiorespirator şi nu şi-a mai revenit. Fetiţa avea arsuri pe 80% din suprafaţa corpului şi arsuri ale căilor respiratorii“, a spus Raluca Alexandru.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite