Slatina: Alexandra Nedeloiu vrea să devină profesoară de pian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studiază pianul de patru ani. A participat deja la câteva concursuri şi se mândreşte cu premiile obţinute. Îşi doreşte să urmeze un liceu de muzică şi visează să le împărtăşească celor mici tainele pianului.

A ales să studieze pianul în primul an de şcoală. Tatăl său a fost cel care şi-a dorit ca Alexandra să aibă o activitate extraşcolară, dar ea a fost cea care a decis să cânte la pian. „Tati a vrut să am o altă ocupaţie pe lângă şcoală şi eu am ales pianul pentru că îmi aducea o prietenă de-a mea cd-uri cu interpreţi de pian şi mi-a plăcut foarte mult cum sună acest instrument“, povesteşte Alexandra Nedeloiu. Prima oră de muzică a făcut-o să îndrăgească mai mult pianul, dar după prima piesă interpretată de ea i s-a părut un instrument dificil. Merge de două ori pe săptămână la cursuri, dar înainte de competiţii s-a pregătit zilnic cu profesoara ei de pian, Victoria Brăileanu. Este la vârsta la care prietenele ei se joacă cu păpuşile sau de-a v-aţi ascunselea, dar Alexandra nu regretă că nu are timp pentru jocurile copilăriei. „Şcoala şi pianul îmi ocupă cea mai mare parte a timpului. După ce repet la pian şi îmi fac lecţiile pentru şcoală, mă relaxez puţin uitându-mă la televizor. Nu îmi pare rău că nu am timp de ieşit pe afară, nici nu-mi place prea mult să mă joc prin faţa blocului, prefer să stau în casă“, spune fetiţa.

Îi place să danseze


Perseverenţa şi dragostea pentru pian sunt secretele ei. Doar muncind şi iubind muzica, Alexandra a reuşit să câştige câteva premii la concursurile la care a participat. „Am început să particip la concursuri anul trecut, când am reuşit să obţin locul II la faza locală, dar din păcate nu m-am calificat la naţională. Anul acesta m-am pregătit mai bine şi am ajuns la faza naţională unde am obţinut menţiune. Sunt mulţumită de rezultatele mele dar ştiu că se poate şi mai bine“, mărturiseşte Alexandra. Fiecare apariţie pe scenă este o provocare pentru ea. Emoţiile o copleşesc, dar nu atât de rău încât să-i transpire palmele, după cum singură spune. „Am emoţii, îmi bate inima rău numai când văd lumea prezentă şi juriul, dar nu-mi transpiră palmele aşa cum li se întâmplă colegilor mei“, precizează copila. Dacă nu ar fi cântat la pian, Alexandra ar fi ales să danseze. Copila îşi petrece numeroase ore în faţa pianului pentru că îşi doreşte ca peste ani să-i poată învăţa pe alţii la rândul ei tainele acestui instrument. „Mi-aş dori şi să urmez un liceu de muzică, dar deocamdată sunt prea mică pentru a mă gândi la asta. Dar îmi doresc foarte mult să fiu progfesoară de pian“, încheie Alexandra Nedeloiu.




Profil
NĂSCUTĂ. 7 august 1999, Slatina
STUDII. Elevă în clasa a IV-a la Şcoala Vlaicu Vodă din Slatina
FAMILIE. Singură la părinţi


Ce-i place
•• „Iubesc pianul. În timpul liber îmi place să desenez şi să învăţ, pentru a obţine note bune la şcoală. Îmi plac oamenii buni, sinceri şi cei care mă pot înţelege“.

Ce nu-i place
•• „Oamenii care mint. Nu-mi place fotbalul, nici să mă uit la un meci nici să joc. Urăsc să am mizerie în camera mea. Sunt momente în care nu prea îmi place să învăţ la matematică“.


Întrebări şi răspunsuri
•• Ce vrei să te faci când vei fi mare?
A.N.: Mi-aş dori să fiu profesoară de pian, pentru că îmi place foartye mult pianul şi îmi doresc să-l studiez în continuare, dar îmi place foarte mult şi limba română. Este una dintre materiile mele preferate şi mă văd profesoară de română. Orice meserie o să aleg îmi doresc să o fac din suflet, să-mi placă indiferent dacă voi fi răsplătită pentru eforturile mele, pentru că profesorii nu prea sunt.

•• Cum trebuie să fie un copil care vrea să facă performanţă la pian?
A.N.: În primul rând trebuie să acorde foarte mult timp studiului şi să renunţe la ieşirile cu prietenii la joacă sau să le rărească. De asemenea trebyuie să înveţe tot timpul lecţia şi să fie atent la ore pentru a pricepe ceva din clasă. Cel mai important este că nu trebuie să se supere atunci când sunt atenţionaţi că greşesc. Eu de multe ori aşa procedez şi nu e bine.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite