Slatina: Alexandra Chiriţă se pregăteşte să apere poarta Oltchimului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este una dintre cele mai bune handbaliste de la Liceul cu Program Sportiv Slatina, făcând parte din formaţiile de junioare II şi III. 

Pasiunea pentru handbal spune că  amoştenit-o de la mamă, ea însăşi o sportivă cu experienţă. „Mama a iubit foarte mult handbalul şi a practicat acest sport, la Caracal. Îmi povestea tot timpul despre handbal, despre antrenamente, îmi spunea că este un sport frumos. A început să îmi placă şi mie”, povesteşte Alexandra. Eleva a început să joace handbal încă din 2005, fiind remarcată încă de la început de cel care îi este antrenor acum. „Îmi amintesc că aveam nouă ani, când m-am mutat la  Slatina împreună cu familia mea. Jucam handbal împreună cu colegii, iar domnul profesor Victor Dăbuleanu m-a chemat la antrenamente. Am fost foarte încântată, m-am bucurat atât eu cât şi familia că mi s-a oferit această şansă. Îi rămân recunoscătoare domnului profesor pentru că datorită lui am ajuns aici”, a mai spus Alexandra.

Vrea să îi calce pe urme Luminiţei Huţupan

Tânăra este fan Oltchim şi îşi doreşte ca într-o zi să facă parte din această echipă. Modelul ei este fostul portar al naţionalei de handbal, Luminiţa Huţupan, căreia speră să îi calce pe urme. „Îmi doresc să devin o handbalistă cunoscută, cum este Luminiţa, dar ştiu până atunci  mai am mult de muncă şi de învăţat. Sper ca într-o zi îmi îndeplinesc acest vis”, mărturiseşte Alexandra. Tânăra este elevă în clasa a VIII-a şi tot timpul şi-l împarte între şcoală şi antrenamente, care spune că nu sunt deloc uşoare. „Mă antrenez cu echipele, dar şi individual, cu domnul profesor Dăbuleanu”, încheie handbalista.

Profil.
Născută. 20. 05.1996 la Craiova
Studii. Liceul cu Program Sportiv Slatina
Idealuri.  Să devină o handbalistă cunoscută

Întrebări şi răspunsuri:
Te-ai gândit vreodată să renunţi la acest sport?
Nu, niciodată. Handbalul este viaţa mea. Mi-a plăcut de mică acest sport şi vreau să merg cu el mai departe.

Joci handbal la două formaţii de junioare, mai ai timp pentru tine?
Am, sâmbăta şi duminica, atunci pot să ies cu prietenii, să mă plimb sau să fac alceva în afară de antrenamente şi şcoală.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite