Slatina: Află ce spune medicul care l-a operat pe Constantin Spak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimeni nu va afla ce l-a împins pe miliardarul Constantin Spak să-şi înfigă de trei ori cuţitul în inimă, sâmbătă, în sediul firmei sale. Probleme medicale? Probleme financiare?

Irinel Popescu, chirurgul care i-a redat viaţa lui Spak, după ce i-a făcut un transplant de ficat acum şase luni a povestit drama prin care a trecut pacientul său. Ultimele luni din viaţa lui Constantin Spak, 58 de ani, au fost pentru acesta un chin. În septembrie 2010 a trecut printr-un transplant de ficat, realizat de prof. dr. Irinel Popescu. La internare, Constantin Spak mai suferea de diabet insulino-dependent şi pleurezie dreapta, o inflamare a ţesutului ce îmbracă plămânul drept. Potrivit medicilor, evoluţia postoperatorie a fost un succes, Spak fiind externat la 35 de zile după operaţie.

La controalele imediat următoare, afaceristul nu a prezentat nici o recidivă sau metastază tumorală. Însă, din luna februarie, specialiştii au depistat semnele unei depresii psihice majore.

„Operaţia de anul trecut a fost un succes, iar starea somatică şi hepatică a domnului Spak era normală. Ba mai mult, ficatul transplantat era într-o stare perfectă de funcţionare. Exclud orice afirmaţie cum că în urma unui control s-a depistat că ficatul nu mai răspundea nevoilor organismului. Problema domnului Spak era de natură psihică, acesta intrând într-o depresie gravă, care a şi început să fie tratată. Eu l-am trimis la psihiatru. Psihologul de la Fundeni nu mai era suficient pentru starea sa gravă", ne-a declarat profesorul Irinel Popescu.

Spak a fost evaluat şi la Institutul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, unde i s-a recomandat tratament psihiatric.




Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite