Slatina: Află AICI ce au declarat la recurs cele 10 persoane arestate pentru cămătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mafiotu’ şi gruparea sa, arestaţi toţi în septembrie 2010 pentru cămătărie, au fost aduşi vineri la Curtea de Apel Craiova, unde s-a judecat recursul acestora.  Inculpaţii au declarat în faţa instanţei că sunt nevinovaţi şi că nu se cunosc între ei.

Enache Constantin, zis Mafiotu’:   „După patru luni de arest sunt probe cu care pot demonstra că acest grup din care fac parte şi eu nu este infracţional şi nu reprezintă un pericol social. Aceşti oameni arestaţi sunt nevinovaţi, nu sunt probe împotriva lor. Nu am avut nicio legătură cu ei. Pe majoritatea, nu îi cunosc, nici măcar nu am numărul lor de telefon. Îi ştiu doar pe Iancu Stancu, Viorel Mangâru şi pe jandarmul Nelu Cosma, care acum este cercetat în libertate. Pe Veţeanu l-am cunoscut aici, în arest”.

Claudiu Paţa:   „Sunt acuzat de şantaj, dar nu am nicio treabă cu acest grup. Nu îi cunosc pe niciunul dintre membrii acestui grup, cu excepţia lui Veţeanu, care îmi era coleg de serviciu. Pe ceilalţi îi ştiu din vedere. Pe Enache l-am cunoscut în 2008 când i-am vândut un autoturism. Altă tangenţă nu am avut cu el”.

image

Poliţistul Marius Veţeanu

Marius Veţeanu:   „Nu cer clemenţă, vreau doar să se facă dreptate în acest caz. Nu am nicio legătură cu acest grup. Îl cunosc doar pe Paţa pentru că eram colegi de serviciu. Arestarea mea se bazează doar pe două declaraţii în care scrie că am fost văzut împreună cu Enache la poarta unei persoane”.

Dănuţ Tudor:   „Sunt nevinovat, nu am cocio treabă cu acest grup. Cu excepţia lui  Dincă, pe care îl cunosc din copilărie şi l-a care am lucrat, pe ceilalţi îi ştiu doar din vedere”.

Marin Stoiculescu:   „Nu sunt prieten cu Enache. În urmă cu doi ani am avut chiar un conflict cu acesta. I-a dat copilului meu cu spray paralizant în ochi. De atunci, copilul are probleme cu vederea. În situaţia asta, cum am putea fi prieteni?”.

Iancu Stancu:   „Vreau să fiu confruntat cu persoanele care mă acuză. Sunt nevinovat, nu am participat la aceste infracţiuni de care sunt acuzat. Din 2006 până în 2009, eu am fost plecat în străinătate. După ce am revenit în ţară, am fost imobilizat la pat. Cum puteam să mă duc să ameninţ oamenii, dacă eu nu mă puteam ridica din pat?”.

Adrian Moţog:   „Sunt arestat de patru luni şi nu ştiu de ce sunt acuzat. Pe majoritatea inculpaţilor, eu îi cunosc doar din vedere. La dosar nu există convorbiri telefonice înregistrate cu mine. Am cerut organelor de urmărire penală o confruntare cu acei martori care spun că m-au văzut, aştept această confruntare”.

image

Alţi doi dintre inculpaţii arestaţi

Giani Budor:   „Nu ştiu de ce sunt arestat. În cunosc pe Enache pentru că are un magazin în comuna Brebeni, unde locuiesc părinţii mei. În rest, nu am avut tangenţe cu acesta. Pe ceilalţi inculpaţi în ştiu din vedere. Ştiam că Paţa şi Veţeanu sunt poliţişti. Vreau să mi se facă tesul polograf şi să fie audiaţi acei martori care spun că m-au văzut”.

Dincă Ştefan:   „L-am cunoscut pe Enache prin intermediul unei persoane, pe nume Dascălu, care are o firmă de strunguri, iar eu aveam o firmă de panouri solare în Italia. Acest Dascălu, avea o datorie la Enache, în jur de 13-18 mii de euro. Când am revenit în ţară, am mers împreună cu Dascălu la Enache, pentru a-i prezenta nişte proiecte ca să îl amâne trei luni cu datoria. Pe Tudor Dănuţ în cunosc de mic, iar pe Mangâru, Stancu şi Moţoc îi ştiu pentru că locuiau pe aceeaşi stradă cu mine. Pe restul îi ştiam doar din vedere, iar pe Veţeanu şi Paţa i-am cunoscut în arest. Vă rog să luaţi în considerare faptul că eu eram singurul întreţinător al familiei”.

Viorel Mangâru:  „Acum trei ani l-am împrumutat pe Enache cu suma de 125 de milioane lei vechi. I-am spus să îmi restituie banii, iar el a zis să mergem împreună cu Stancu la Scorniceşti, pentru că avea şi el de luat de acolo bani de la o persoană. Ajunşi la Scorniceşti, Enache a coborât din maşină, unde a discutat cu două persoane, iar eu am rămas în autoturism şi, cred că şi Stancu, nu îmi mai amintesc sigur.  Pe ceilalţi inculpaţi din acest grup îi ştiu doar din vedere. Sunt cardiac, acum unde mă mai trimiteţi?” .

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite