Slatina: Afacerile cu papagali merg prost în criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurii care îşi mai găsesc stăpâni sunt peruşii. Sunt ieftini, numai 30-50 de lei, şi pot învăţa repede să vorbească.

Dacă vrei să-ţi cumperi un animal de companie, dar îngrijirea lui necesită prea mult timp, crescătorii de papagali îţi oferă alternativa. Nicu Duican este unul dintre cei mai cunoscuţi crescători de păsări din Slatina. Dragostea pentru zburătoare l-a făcut să-şi transforme una dintre încăperile apartamentului în care locuieşte într-o imensă colivie, care adăposteşte aproximativ 200 de păsări.

Peruşii pot învăţa să vorbească în şase luni

Deşi pasionat de meseria lui, omul este dezamăgit de cum îi merge afacerea: „Papagalii nu se mai vând ca înainte. Venirea crizei ne-a afectat şi pe noi. Chiar dacă îşi doresc să aibă un papagal, oamenii nu-şi mai permit să mai dea bani pe el. Se simte criza. Înainte vindeam chiar şi 10 păsări pe zi, acum nu le dăm nici într-o lună. Cei care cumpără sunt oameni în vârstă, care le iau pentru nepoţei“.
Peruşii se vând cel mai bine pentru că sunt şi cei mai ieftini, o pasăre din această specie costând între 30 şi 50 lei. „Peruşii pot vorbi. Cumpărătorul trebuie să ia un peruş tânăr, băiat. După şase luni de la achiziţionarea lui trebuie să i se repete câteva cuvinte uşoare, gen Coco, Riki. Esenţialul este să fie cuvinte simple, pe care ei le pot reţine uşor“, spune nea Nicu.
Pentru a-i convinge pe oameni să cumpere un papagal, nea Nicu stă mult de vorbă cu clienţii. „Am putea spune că este o pasăre de companie. Faţă de peşti sau alte animăluţe de casă necesită mai puţină îngrijire. Esenţial este să aibă apă, mâncare şi puţină atenţie“, explică crescătorul de păsări.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite